Robert Kufa

Robert Kufa | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Bratři Kufové jsou prvními mistry republiky ve snowvolejbalu

  • 0
Bratři Robert a David Kufové vyhráli ve Špindlerově Mlýně premiérové mistrovství republiky ve snowvolejbalu. Mezi ženami získaly titul v sobotu Anna Dostálová s Michaelou Knoblochovou. V obou kategoriích startovalo dvanáct dvojic.

Na rozdíl od plážového volejbalu se na sněhu hrají zkrácené sety jen do 11 bodů. Zkušení bratři Kufové ve finále zdolali suverénně Tomáše Pálu s Janem Chalupou 3:0. Bez medaile skončil na čtvrtém místě olympionik z Londýna Petr Beneš, jehož partnerem byl Michal Studničný.

Ženský zápas o zlato byl dramatičtější, protože Dostálová s Knoblochovou první set s Markétou Bendíkovou a Terezou Vaňkovou prohrály, načež zvítězily 3:1.

Mladé volejbalové odvětví vzniklo před deseti lety v Rakousku. Snowvolejbal by se rád dostal do programu zimní olympiády a nyní na hrách v Pchjongčchangu proběhla ukázka za účasti slavných jmen - Brazilců Giby s Emanuelem či Srba Vladimira Grbiče.

Ve Špindlerově Mlýně se před premiérovým republikovým šampionátem již několikrát uskutečnil turnaj v rámci Snow Volleyball Tour a sobotní vítěz Robert Kufa v Krkonoších v minulosti již třikrát vyhrál.

MČR ve snowvolejbalu ve Špindlerově Mlýně

Muži:
Finále:

R. Kufa, D. Kufa - Pála, Chalupa 3:0 (6, 6, 3)
O 3. místo:
Dumek, Berčík - P. Beneš, Studničný 2:1 (7, -11, 8).

Ženy:
Finále:

A. Dostálová, Knoblochová - Bendíková, Vaňková 3:1 (-9, 8, 7, 6)
O 3. místo:
Lojková, Tučková - Hroníčková, Navio 3:2 (7, -14, -10, 7, 5)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž