ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: David Kratochvíl, www.vk-lvipraha.cz

Poháry CEV i Vyzývací se budou hrát turnajově, i s volejbalisty pražských Lvů

  • 0
Lvi Praha nakonec postoupili bez boje v evropském Vyzývacím poháru, který bude stejně jako vyšší CEV Cup kvůli koronaviru pokračovat od osmifinále turnajově v „bublinách“. Evropská volejbalová konfederace změnila podle očekávaní formát z tradičního dvojzápasu, aby zmenšila rizika přenosu nákazy. V každé skupině budou vždy čtyři týmy a rovnou sehrají i čtvrtfinálový duel. V pohárové Evropě zůstalo pět českých klubů.

Jsou mezi nimi i Lvi, přestože nemohli po pozitivním nálezu v Lotyšsku odehrát dvojzápas s Jurmalou. Pražané se snažili dohodnout jiný termín i dějiště, nakonec se lotyšský soupeř z Vyzývacího poháru odhlásil.

„Byla to licitace. Neuhnuli jsme, byli vytrvalí a měli obrovskou touhu hrát. A to se nám vyplatilo,“ řekl kouč Tomáš Pomr. „Po známé kauze v Jurmale jsme komunikovali s CEV, která to stále nemohla dořešit. My jsme projevili zájem hrát a hledat cesty,“ popsal.

Lvi nabízeli dvojzápas v Praze, ale Jurmala měla obavy vycestovat. „Navrhovali hrát v Polsku, i to jsme připustili, ale CEV to zamítla, protože podmínky byly stejné v Polsku jako u nás. Vzali si čas na rozmyšlenou, jestli přijedou k nám, a nakonec se z poháru odhlásili,“ dodal Pomr.

Lvi pojedou opět na východ - na Ukrajinu. Skupinu odehrají v Horodoku, soupeřem v osmifinále jim bude Sporting Lisabon a v případě výhry hned bude následovat čtvrtfinálový duel. Volejbalistky Prostějova pojedou do Rumunska a na soupeřky zatím čekají. Duel 1. kola má teprve před sebou i Ostrava, pokud uspěje, vyrazí do „bubliny“ do maďarského Kaposváru.

Hráči Dukly Liberec po postupu do osmifinále Poháru CEV přes rakouský Aich/Dob vyrazí do Bulharska, kde je čeká duel s Minskem. Šelmy Brno mají svou skupinu v italské Monze a za soupeře srbský Žok.

CEV již dříve změnila na turnajový formát i Ligu mistrů a mistryň, v níž se s elitou poměří Karlovarsko a volejbalistky Olomouce.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž