Radost volejbalistů Karlovarska

Radost volejbalistů Karlovarska | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Volejbalisté Karlovarska vezou v Poháru CEV senzační výhru ze Sibiře

  • 3
Odvážná slova kouče volejbalistů Karlovarska se proměnila v realitu a osmifinálovou senzaci Poháru CEV. „Do Ruska se jedeme rvát o postup,“ hlásil trenér Jiří Novák. Jeho svěřenci pak na palubovce Surgutu zvítězili 3:1 a před domácí odvetou (14. února) mají nečekaně příjemnou pozici.

Tým z Karlových Varů, druhý v aktuální tabulce extraligy, před rokem v Poháru CEV nestačil na italského favorita Perugii, ale letos už vyřadil dva soupeře: Tallinn a finského mistra Tiikerit Kokkola.

Za dalším postupem vykročili Západočeši dnes v areně Jugry Surgut, loňského finalisty této soutěže a desátého celku ruské superligy. Po prohraném prvním setu 20:25 zvládli lépe další dvě koncovky a ve čtvrté sadě už dominovali (25:18).

„Věděli jsme, že Jugra je silný tým, a vyhráli jsme hlavně díky našemu dobrému příjmu. I když jsme byli unaveni z dlouhé cesty, dokázali jsme to. Domácí zápas však začne od nuly,“ řekl kouč Jiří Novák. V odvetě bude jeho celku stačit získat dva sety.

Body na konto Karlovarska spolehlivě přidávali všichni hráči, nakonec byl se 17 body nejlepším v této statistice estonský blokař Henri Treial. Univerzál Michal Kriško přidal 13 bodů. V Rusku přitom chyběl druhý diagonální hráč Eric Mochalski, po návratu týmu do Čech nahradí amerického volejbalistu Kanaďan Terrel Bramwell.

„Nejhorší, co v zápasech proti takovýmto soupeřům můžete vidět, je špatný přístup a nedostatek pokory,“ zlobil se kouč Surgutu Ruslan Žbankov. „Taky jsme dělali hodně chyb. Zato český tým hrál rychlý volejbal s dobrou obranou. Před odvetou musíme na dnešek zapomenout,“ dodal.

Pohár CEV volejbalistů - úvodní zápas 3. kola

Surgut - Karlovarsko 1:3 (20, -23, -24, -18)
Rozhodčí: Mitěv (Bulh.), Bagde (Tur.). Čas: 104 min. Diváci: 1600. Nejvíce bodů Surgutu: Čefranov 13, Todorov 12, Rodičev 11. Sestava a body Karlovarska: Hudeček 13, Široký 12, M. Kriško 15, Zmrhal 10, Treial 17, Končal 4, libero Pfeffer - Štefko, Málek. Trenér: Novák.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž