Ondřej Perušič na mistrovství Evropy v Moskvě.

Ondřej Perušič na mistrovství Evropy v Moskvě. | foto: CEV

Plážoví volejbalisté přišli o elitní turnaje ve Vídni a v Hamburku

  • 0
Světový okruh v plážovém volejbalu přišel kvůli koronaviru o dva turnaje nejvyšší pětihvězdičkové kategorie. V srpnu se nebudou hrát majory ve Vídni ani v Hamburku.

Mezinárodní volejbalová federace FIVB po vypuknutí pandemie zrušila nebo odložila všechny turnaje Světového okruhu, které byly v kalendáři do konce května. Na omezení kvůli šíření nákazy doplatila i čtyřhvězdičková akce v Ostravě: v areálu Dolních Vítkovic se mělo hrát od 20. do 24. května, nový termín se hledá.

Turnaj v rakouské metropoli byl na programu od 12. do 16. srpna, hamburský major se měl konat o týden později. Oba byly podle dnešního oznámení FIVB bez náhrady zrušeny.

Barbora Hermannová, která se věnuje fyzické přípravě doma, zatímco její spoluhráčka z hvězdného českého páru Markéta Nausch Sluková zůstala s koučem a manželem v Los Angeles, se po přeložení olympijských her v Tokiu na zrušení obou majorů vnitřně připravovala.

„Jako sportovci jsme zvyklí na překonávání překážek a přizpůsobování se podmínkám, takže tohle nebude jiné. Tahle výzva má sice trochu velké rozměry, ale hodláme se s ní týmově utkat a vzít ji ‚all in‘. Takže hurá do nového plánování a nové práce, která bude ukázána až v roce 2021. Zdraví je přednější, o tom žádná,“ uvedla Hermannová na sociální síti.

Pokud to zdravotní situace dovolí, mohli by se elitní beachvolejbalisté sejít nejdříve 3. června v Moskvě.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž