Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková (vpravo) se radují (ilustrační snímek).

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková (vpravo) se radují (ilustrační snímek). | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Sluková a Hermannová si ve Varšavě zahrají čtvrtfinále

  • 0
Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou postoupily na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu ve Varšavě do čtvrtfinále a mohou zopakovat ostravský triumf z minulého týdne. Druhá dvojice světového žebříčku dnes v polské metropoli v osmifinále vyřadila brazilský pár Josi, Lili po jednoznačném výsledku 21:13, 21:11.

České hráčky tak mají jisté nejhůře páté místo. O postup mezi nejlepší kvarteto varšavského turnaje se Hermannová a Nausch Sluková v sobotu utkají s Kanaďankami Heather Bansleyovou a Brandie Wilkersonovou, které v neděli v Ostravě porazily v boji o zlato 2:1 na sety.

„Ve větru jsme pěkně přitlačily na servisu, kupodivu to šlo líp s větrem v zádech než proti. Trpělivě jsme čekaly na možnost něco vyčápnout při obraně a to se povedlo. V třetím kole si zopáknem souboj z ostravského finále proti Brandy a Heather,“ napsaly české volejbalistky na facebooku.

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou prohrály po dvou dramatických koncovkách v prvním kole play off s čínskou dvojicí Wang Fan, Sia Sin-i a obsadily 17. místo. Semifinalisté ostravského turnaje Ondřej Perušič a David Schweiner měli po prvenství ve skupině volný den, osmifinálový zápas proti domácímu páru Grzegorz Fijalek, Michal Bryl odehrají v sobotu dopoledne.

Po druhé porážce ve skupině turnaj skončil pro Jana Dumka s Václavem Berčíkem i debutantky Terezu Kotlasovou a Danielu Resovou. Oba tyto páry se dělily o 25. místo.

Výsledky

Turnaj Světového okruhu kategorie 4* v plážovém volejbalu ve Varšavě

Muži:
Skupina A:
Crabb, Gibb (17-USA) - Berčík, Dumek (32-ČR) 2:0 (9, 14)
Ženy:
Skupina A:

Wang Fan, Sia Sin-i (16-Čína) - Kotlasová, Resová (32-ČR) 2:0 (15, 23)
Play off - 1. kolo:
Wang Fan, Sia Sin-i - Hoidarová Kolocová, Kvapilová (15-ČR) 2:0 (22, 28)
2. kolo:
Hermannová, Nausch Sluková (5-ČR) - Josi, Lili (22-Braz.) 2:0 (13, 11)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž