Michala Kvapilová bude v Opavě postrádat svou tradiční partnerku - ilustrační foto.

Michala Kvapilová bude v Opavě postrádat svou tradiční partnerku - ilustrační foto. | foto: cev.lu

Plážový volejbal v Opavě: náměstí zasypalo 180 tun písku.

  • 0
Česká špička, ale i silná zahraniční konkurence se představí na turnaji Cool Cup v plážovém volejbale v Opavě. Ten se od pátku koná v Beach centru na Kolofíkově nábřeží a v neděli vyvrcholí na Horním náměstí, kam pořadatelé z opavského Happy Sportu navezli 180 tun písku.

Zatímco do Opavy dorazí všichni nejlepší čeští beachvolejbalisté, z žen budou chybět Markéta Sluková-Nausch a Barbora Hermannová, které jsou na turnaji Světové série v Brazílii, ale i Kristýna Hoidarová Kolocová.

„Kristýna onemocněla, ale její spoluhráčka Michala Kvapilová hrát bude, a to s jejich trenérkou Lenkou Háječkovou. Ta má furt fazonu,“ zmínil ředitel turnaje David Šťastný několikanásobnou mistryni republiky.

V ženském turnaji tak budou nasazenými jedničkami Magdalena Dostálová a Kateřina Řeháčková.

Jedničkami mezi muži jsou Ondřej Perušič a David Schweiner. Opavský volejbal má v hlavní soutěži Filipa Šťastného, který hraje ve dvojici s Jakubem Válou. „Jsou to mládežničtí reprezentanti, kteří dostali divokou kartu - stejně jako dvojice z Itálie, Nizozemska a Srbska,“ uvedl David Šťastný.

Další volejbalisté z regionu mají šanci probít se do hlavní soutěže z kvalifikace. Ta se ženám rozjela dnes v devět hodin a mužům ve 12.00. Turnaj žen začne v 15.00.

Sobotní program startuje v devět hodin. Vyvrcholením budou v neděli od 10.30 na Horním náměstí zápasy o konečné umístění, přičemž finále žen začne v 15.00 a mužů o hodinu později.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž