Markéta Sluková v akci.

Markéta Sluková v akci. | foto: FIVB

Tři české volejbalové páry mají v Praze jistotu hlavní soutěže

  • 0
Hned šestice českých volejbalistek, tři páry, mají jistotu účasti v hlavní soutěži pražského turnaje plážového Světového okruhu. Na Štvanici se Prague Open uskuteční od 21. do 25. května s dotací 75 tisíc dolarů. Hlavní českou nadějí jsou olympioničky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou.

Spolu se Slukovou a Kolocovou jsou v hlavní soutěži Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou a divokou kartu dostaly Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou. V kvalifikaci budou hrát další dva domácí páry - Karolína Řeháčková s Michalou Kvapilovou a na divokou kartu Michaela Vorlová se Šárkou Nakládalovou.

Diváci se mohou těšit mimo jiné na brazilský pár Talita Da Rochaová Antunesová, Taiana Limaová a přijedou i úřadující vicemistryně světa Karla Borgerová a Britta Bütheová z Německa, které minulý týden v Šanghaji vyřadily Kolocovou a Slukovou. Hrát bude i další německý elitní pár Laura Ludwigová, Kira Walkenhorstová.

Vůbec poprvé se světový turnaj kategorie Open v České republice konal v roce 2008, znovu se na Štvanici hrálo v letech 2010, 2011 a 2012. Dosud vždy měli diváci možnost sledovat muže, letošní ročník poprvé přivítá něžné pohlaví. "Díky skvělým průběžným výsledkům páru Kolocová, Sluková byla ženská kategorie jasná volba," uvedl v tiskové zprávě prezident organizačního výboru Robert Urbánek.

Antukové kurty se na pískové promění během víkendu 17. a 18. května. Pořadatelé na ně navezou 1 500 tun materiálu vlakem z Provodína u České Lípy. Kvalitu si vyzkoušejí i amatérští hráči, kteří tam díky projektu volejbalového svazu a Amatérské volejbalové ligy v neděli 25. května sehrají finálový turnaj tour v plážovém volejbalu.

Prague Open začne v úterý kvalifikací. O den později odstartuje hlavní soutěž zápasy ve skupinách, v neděli budou na programu semifinále a finále. Vstupné na celý turnaj bude zdarma.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž