Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Naush Sluková.

Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Naush Sluková. | foto: Sport Invest

Sluková s Hermannovou skončily na majoru ve Vídni páté

  • 2
Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová vybojovaly na majoru ve Vídni páté místo a zároveň nejcennější výsledky v této sezoně. Na turnajích Světového okruhu nižší kategorie sice letos už braly dvě medaile, ale dnes vyřadily světové jedničky Alix Klinemanovou, April Rossovou z USA, než ve čtvrtfinále podlehly Brazilkám Talitě a Taianě.

České jedničky do sezony vstoupily později kvůli problémům s ramenem Slukové a poté zkušená polařka musela na čas opět přerušit přípravu, neboť si zlomila malíček na noze. Páté místo z Vídně je pro ně nejlepším umístěním za poslední tři měsíce.

„Jsem na holky pyšný. Věděli jsme, že riskujeme, když hrajeme celý červenec se zlomeným malíčkem, protože jsme potřebovali udělat body do olympijské kvalifikace poté, co jsme přišli o účast na mistrovství světa. A tyhle body z Vídně jsou nesmírně důležité,“ uvedl trenér Simon Nausch v tiskové zprávě.

Na písku v rakouské metropoli, kde Hermannová se Slukovou loni vybojovaly zlatou medaili, nejprve na třetí pokus zdolaly americké favoritky Klinemanovou s Rossovou. Po velkém obratu ve druhém setu vyhrály Češky osmifinálovou bitvu 13:21, 21:19 a 16:14.

Cestu do bojů o další pódium jim ale zatarasily zkušená Brazilka Talita s novou spoluhráčkou Taianou, které podaly takřka bezchybný výkon a českou dvojici porazily dvakrát 21:16. Do čtvrtfinále se Hermannová se Slukovou dostaly po sérii tří devátých míst z Tokia, Espinha a Gstaadu.

„Holky hrály statečně, speciálně pro Maki to bylo hodně náročné. Každopádně jsem rád, že jsme díky zranění použili herní styl, který jsme chtěli vyzkoušet už delší dobu - špatnou věc jsme tedy využili k něčemu dobrému a i díky tomu jako tým stoupáme. Holky jsou schopné hrát svůj vlastní styl a porazit s ním dost špičkových soupeřek, což je ještě důležitější než samotné výsledky,“ dodal Nausch.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu

kategorie major ve Vídni:

Ženy
Osmifinále:

Hermannová, Nausch Sluková (22-ČR) - Klinemanová, A. Rossová (1-USA) 2:1 (-13, 19, 14).

Čtvrtfinále: Talita, Taiana (25-Braz.) - Hermannová, Nausch Sluková 2:0 (16, 16).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž