Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou během finále mistrovství...

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou během finále mistrovství Evropy. | foto: cev.lu

Plážové volejbalistky Kolocová a Kvapilová mají italského kouče

  • 1
Plážové volejbalistky Michala Kvapilová a Kristýna Hoidarová Kolocová mají nového trenéra. Devátý pár z letošního světového šampionátu ve Vídni po sezoně ukončil spolupráci s Lenkou Háječkovou a angažoval Itala Andreu Tomatise, který od loňského prosince působí v roli šéftrenéra české mužské reprezentace.

Háječková vedla Kvapilovou s Hoidarovou Kolocovou od vzniku jejich společného páru, který oznámily předloni v prosinci. Po první „rozkoukávací“ sezoně se letos prosadily do špičky - získaly stříbro na mistrovství Evropy a skončily deváté na MS.

„Lenka je zodpovědná maminka dvou dětí a skloubit tuto roli s rolí trenérky na plný úvazek profesionálního beachvolejbalového týmu byl dlouhodobě nelehký úkol,“ vysvětlila Hoidarová Kolcová v tiskové zprávě rozchod s Háječkovou.

Náhradu našly v osobě Tomatise. „Po roce fungování v Česku nás zaujal přístupem a stylem trénování,“ uvedla Kvapilová s tím, že Tomatis je povede zároveň s českými mužskými jedničkami Ondřejem Perušičem a Davidem Schweinerem.

„To, že mě Kristýna s Míšou oslovily, je známkou uznání. Už se nemohu dočkat, až začneme a vrhneme se do práce,“ řekl Tomatis. Mistryně republiky mají i nového kondiční trenéra, jelikož Tomatis požadoval spolupráci se svým specialistou na fyzičku Valeriem Vaccarem. Ten tudíž na této pozici vystřídá Michala Elčknera.

Co nejkvalitnější podmínky v přípravě a na turnajích bude zajišťovat manažer Jan Koukal, osmnáctinásobný český mistr ve squashi. „Máme velkou radost, že se o nás bude někdo starat. Je to příjemná změna,“ shodly se beachvolejbalistky.

K vrcholům příští sezony bude patřit evropský šampionát v nizozemském Haagu, a pokud se vrátí Světový okruh do Češka, tak i turnaj na pražské Štvanici.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž