Ostravský trenér Zdeněk Pommer

Ostravský trenér Zdeněk Pommer | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

S Finkami to bude řežba, tuší trenér ostravských volejbalistek Pommer

  • 0
Pořádně našlapaný program mají volejbalistky Ostravy. V lednu už odehrály šest zápasů a další dva je čekají. V úterý odlétají k úvodnímu osmifinálovému utkání Challenge Cupu do finského Orivesi. Tam hrají ve středu, přičemž v sobotu je čeká extraligový duel v Liberci.

„Z Finska přiletíme ve čtvrtek večer do Prahy, kde zůstaneme. V pátek tam budeme trénovat na Olympu a v sobotu se přesuneme do Liberce,“ řekl ostravský manažer Miloš Matula.

„Je to pořádně náročné, vždyť během ledna jsme měly snad jen dva dny volna. Jinak hrajeme skoro každý druhý den,“ uvedla ostravská blokařka Kateřina Zemanová.

„Holky to však musejí zvládnout,“ dodal trenér Zdeněk Pommer. S novým asistentem Filipem Hanákem kvůli náročnému programu upravili i přípravu. „Je toho hodně, ale pro hráčky je lepší, když mají více zápasů, než aby třeba dva měsíce jenom trénovaly a nehrály. Musejí však pořádně regenerovat,“ uvedl Pommer.

S každým novým zápasem se volejbalistky přeorientovávají na jiné soupeřky. „Musíme si pokaždé rychle srovnat v hlavě, proti komu hrajeme,“ usmála se Zemanová. „Teď je pro nás hlavní Orivesi. Uvidíme, jak se nám s ním povede.“

Finský celek je v domácí soutěži čtvrtý, přičemž o víkendu porazil třetí Viesti 3:0. Družstvo stojí na čtyřech cizinkách, řecké nahrávačce Vergidouové a smečařkách z Brazílie a Ameriky – Lemosové, Stedileové a Herveyové.

„Určitě budou silnější než Chorvatky,“ připomněla Zemanová Osijek, který Ostravanky lehce porazily dvakrát 3:0.

„Orivesi je přední tým finské ligy, s nimi to už bude řežba,“ řekl Pommer, jemuž chybí smečařka Klára Faltínová, jelikož má naštípnutou kost v kotníku. „To je špatné.“

Místo ní s týmem cestuje Karolína Křenková. „Jde o smečařku z našeho béčka, která se s námi připravovala před sezonou,“ uvedl Miloš Matula.

Kapitánka Iva Nachmilnerová se poprvé podívá do Finska. „Ráda poznávám něco nového,“ podotkla.

Stejně jako smečařka Helena Kojdová si však musela vzít v práci volno. „Už jsme si s Helenou říkaly, že všechnu dovolenou, co jsme si zatím vybraly, jsme trávily spolu. Jako bychom už byly takové registrované partnerky,“ smála se Iva Nachmilnerová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž