Ondřej Boula vzadu na snímku z utkání české reprezentace.

Ondřej Boula vzadu na snímku z utkání české reprezentace. | foto: ČTK

Brňané shánějí nového dirigenta, dříče Boulu zlákala cizina

  • 0
Nového dirigenta musejí hledat brněnští extraligoví volejbalisté. Reprezentační nahrávač Ondřej Boula, kterého na podzim ulovili, totiž našel vytoužené místo v zahraničí a zamířil do Lubinu usilujícího o postup do nejvyšší polské soutěže.

"Myslím, že je to pro něj hlavně sportovní výzva. Ve druhé polské lize jsou stejné nebo o trošku větší peníze než u nás v extralize, ale nejsou to násobky," sděluje brněnský trenér a manažer Martin Gerža.

Ten zkušeného Boulu zlanařil vúvodu sezony poté, co jej zklamal rozehrávač Michal Sládeček.

"Ondrovo působení u nás můžu hodnotit jenom pozitivně. Je to hráč svysokou tréninkovou morálkou, kterou přenáší i na ostatní. On sám trénuje na sto procent acoby nejstarší hráč tím strhává iostatní," vyzdvihuje Gerža. "Práce, co tady odvedl, byla výborná. Jeho odchodu můžeme jen litovat."

Pro Brňany to byl smutný, nicméně nikoliv nečekaný okamžik. "S Ondrou jsme byli domluvení do konce prosince, takže nejsme úplně překvapení. Náhradní plán existuje," oznamuje Gerža.

To ovšem neznamená, že bude snadné situaci vyřešit. "V českých luzích a hájích jsou všichni dobří nahrávači zadaní. Musíme se rozhodnout, zda půjdeme cestou hráče ze zahraničí, nebo vsadíme na naše mladé kluky."

Ve čtvrtek v Ústí nad Labem se taktovky chopil teprve jednadvacetiletý Radim Hruška a dovedl tým k výhře 3:0. Dnes však Brňany čeká složitější úkol, když v hale v Kounicově ulici přivítají od 18 hodin druhý celek extraligy z Českých Budějovic.

Cíl klubu, tedy vejít se po základní části do šestého místa, se každopádně nemění. "S Ondrou Boulou by to bylo jednodušší, bez něj to bude složitější. Ale naše ambice to neovlivní, nemůžeme stáhnout kalhoty ještě před brodem," říká Gerža.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž