Radost olomouckých volejbalistek

Radost olomouckých volejbalistek | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Olomoucké volejbalistky skončily na domácím turnaji druhé, nestačily na Olymp

  • 0
Olomoucké volejbalistky obsadily před startem extraligy stejně jako loni na domácím přípravném turnaji Tomi Remont Cup druhé místo. V posledním utkání je o triumf připravil Olymp Praha, který vyhrál 2:1. Třetí skončila Ostrava a čtvrtý Sokol Šternberk.

Turnaj byl sice stejně jako v předchozích letech koncipován jako mezinárodní, vzhledem k omezením vyvolaným celoevropskou koronavirovou krizí se jej však nakonec účastnilo jen šest týmů z české extraligy. Družstva z Maďarska, Polska, Slovinska, Chorvatska či Slovenska přijet nemohla, nebo nechtěla. 

„I tak měl turnaj vysokou úroveň také proto, že extraliga startuje už za týden, takže družstva pojala start u nás jako ostrou generálku na boje o ligové body. Zorganizovat celou akci bylo letos obzvlášť složité, program turnaje i rozlosování jsme museli několikrát měnit. Přesto si myslím, že si diváci přišli na své, mrzí mě snad jen to, že jsme naše snažení nedotáhli až k vítězné tečce,“ řekl předseda pořádajícího VK UP Olomouc Jiří Zemánek.

Favorizovaný domácí tým sice vstoupil do turnaje nečekanou porážkou 1:2 s Ostravou, poté si však hladce 3:0 poradil postupně se Šternberkem, Prostějovem i Frýdkem-Místkem. 

Podobně dobře si počínal také pražský Olymp, takže oba týmy měly před závěrečným duelem, jímž byl shodou okolností vzájemný souboj, na kontě po deseti bodech (hrálo se na tři sety, za každý získaný byl jeden bod). O vítězi celého turnaje se tedy rozhodovalo v úplně posledním utkání, jež se dalo považovat za finálové. 

První sadu sice získaly olomoucké vysokoškolačky poměrem 25:23, v dalších dvou se však radoval Olymp (10:25, 22:25) a mohl tak slavit zisk trofeje.

Trenér Univerzity Palackého Petr Zapletal byl s vystoupením nově poskládaného týmu vcelku spokojen. „Byl to hodně náročný turnaj, odehráli jsme pět těžkých zápasů, z toho v sobotu tři téměř za sebou. Finálový zápas byl pěkným vyvrcholením turnaje. Čeká nás ještě hodně práce, zapracovat musíme především na příjmu a podání.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž