Radost libereckých volejbalistů ve finále s Budějovicemi

Radost libereckých volejbalistů ve finále s Budějovicemi | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Jsem velmi pyšný, hlásí trenér Nekola. Liberec zrušil budějovickou oslavu

  • 0
Volejbalisté Dukly Liberec dokázali ve středu doma proti Českým Budějovicím otočit čtvrtý duel finálové série extraligy a po výhře 3:2 v tie breaku srovnali stav na 2:2. Dramatickou bitvu o titul tak rozhodne až poslední pátý zápas v neděli na jihu Čech.

Fanoušci obou týmů stáli a seděli prakticky všude a více než dvakrát překročili kapacitu haly Dukly. Včerejší parádní bitvu sledovalo 2700 lidí, přičemž stovky dalších už se dovnitř ani nedostali. Spokojenější nakonec byli ti liberečtí, i když už to se Severočechy vypadalo špatně.

Volejbalisté Dukly prohrávali 1:2 na sety, v tom čtvrtém už 12:15 a Českobudějovičtí už si asi plánovali, jak oslaví titul. Jenže v tu chvíli přišel na podání na liberecké straně Polák Pietruczuk a skvělými servisy otočil na 17:15.

Od té chvíle už na palubovce vládli domácí, kteří pak ve vítězné euforii suverénně zvládli i tie break v poměru 15:11. Páté sety přitom byly v této sezoně jejich velmi slabou disciplínou.

„Jediná šance, jak se ještě za nepříznivého stavu dostat nad Budějovice, bylo zlepšit servis, a to se povedlo. Vsadili jsme na jednu kartu a díky tomu jsme předvedli takový velký obrat,“ liboval si trenér Dukly Michal Nekola. „Jsem na svůj tým pyšný a o zlato se ještě porveme.“

Klíčovým momentem se ukázal i příchod mladého libereckého nahrávače Srba během utkání, protože hru uklidnil a zpřesnil.

Osobností zápasu se ale stal univerzál Dukly Jan Štokr s uhranými 22 body. „Podle mě byl ale tou hlavní osobností Jirka Srb, který nás výborným výkonem opět vytáhl z bryndy a míče nám skvěle rozdával,“ pochválil mladého nahrávače zkušený Štokr.

V boji o titul zatím oba nejlepší české kluby uhájily domácí prostředí a série o volejbalové zlato se tak rozhodne až v neděli v hale Jihostroje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž