Česká volejbalistka Michaela Mlejnková smečuje u sítě v zápase mistrovství...

Česká volejbalistka Michaela Mlejnková smečuje u sítě v zápase mistrovství Evropy proti Belgii. | foto: cev.lu

Volejbalistka Mlejnková si zahraje polskou ligu za Rzeszow

  • 0
Dvojnásobná vítězka ankety o nejlepší českou volejbalistku Michaela Mlejnková po třech letech odchází ze Stuttgartu a bude hrát v polské lize za Rzeszow. Jedenadvacetiletá reprezentační smečařka uzavřela podle polských médií s čtvrtým celkem uplynulé ligové sezony roční smlouvu.

Se Stuttgartem získala Mlejnková v bundeslize tři stříbrné medaile, vloni vyhrála Německý pohár a v roce 2016 Superpohár. V Rzeszowě bývalou hráčku pražského Olympu povede renomovaný italský trenér Lorenzo Micelli.

„Měla jsem ještě jednu nabídku v Polsku kromě Rzeszowa a dalo by se říct, že to finální rozhodnutí jsem udělala hlavně kvůli trenérovi. Přeci jen jsem ještě mladá hráčka, se kterou se dá pracovat. A myslím si, že italský trenér Micelli by mě toho mohl ještě mnoho naučit jak po technické, volejbalové, tak i mentální stránce,“ uvedla Mlejnková v tiskové zprávě agentury Sportfin.

„Míša je mladá talentovaná hráčka, která musí ještě sportovně růst. Má výborné chování na hřišti i charakter. Proto jsem si ji vybral a jsem rád, že akceptovala naši nabídku. Chtěl bych jí pomoci stále se zlepšovat,“ řekl Micelli, který s Bergamem dvakrát vyhrál Ligu mistryň.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž