Liberecký Lubomír Staněk smečuje v utkání proti Zlínu.

Liberecký Lubomír Staněk smečuje v utkání proti Zlínu. | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Liberecký volejbalista Staněk: Jdeme Tygrům fandit k radnici

  • 0
Volejbalisté Dukly Liberec jakoby se inspirovali u hokejových Bílých Tygrů a extraligovým play-off prolétli do finále stejně hladce bez porážky. Příbram i Karlovarsko porazili 4:0 a těší se na obhajobu titulu.

„Haly máme kousek od sebe, bylo by super oslavit tady v Liberci dva tituly. Lístky na finále se Spartou jsme, bohužel, už nesehnali, tak jsme se s klukama domluvili, že půjdeme aspoň Tygrům fandit k radnici k velkoplošné obrazovce,“ řekl 40letý veterán Lubomír Staněk, blokařská opora volejbalistů Dukly.

Po základní části jste skončili druzí, Vary třetí, čekal jste v semifinále tak jasný triumf 4:0?
Takhle hladce jsme to spíš nečekali. Z těch dvou zápasů série ve Varech za našeho vedení 2:0 jsme měli trochu respekt. Ve třetím zápase jsme prohrávali, ale ulehčil nám to svým vyloučením Džavoronok, hlavní opora domácích, a čtvrtý zápas v úterý už jsme pak měli jasně v režii.

Loňský titul obhajujete s naprosto stejným kádrem, jak velká je to pro vás výhoda?
Je to hodně znát, protože když nám to v nějakých pasážích třeba nejde, tak o sobě už víme, že to dokážeme zlomit a hlavně víme jak, víme o sobě. Kdyby byly nějaké větší změny v kádru, ta by t asi bylo horší. Navíc máme zase naprosto vyrovnanou lavičku, takže když to někomu nejde, zaskočí náhradník a v drtivé většině případů mančaftu pomůže. Výborně se doplňujeme a jedeme podle stejných not.

První zápas finálové série se hraje až v neděli 24. dubna, takže vás čeká dlouhá pauza. Je to pro vás spíš lepší nebo horší?
Ani to nijak nevadí, my jsme něco podobného zažili mezi čtvrtfinále a semifinále, takže jsme zvyklí. Možná je to dobře, že jestli má někdo někdo nějaký menší zdravotní problém, tak to může doléčit a celý tým může trochu zregenerovat. Těžko říct, jestli chceme do finále raději Brno nebo Budějovice. Brno vede 3:1 na zápasy a je teď v euforii. Má docela silný kádr, ale na druhou stranu bychom zase s Brnem začínali v domácím prostředí, což může být v sérii klíčové.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž