ČÍSLO 1 KONČÍ. Francouzka Laurianne Delabarreová (vlevo) byla v první extraligové sezoně volejbalistek Liberce nahrávačskou jedničkou

ČÍSLO 1 KONČÍ. Francouzka Laurianne Delabarreová (vlevo) byla v první extraligové sezoně volejbalistek Liberce nahrávačskou jedničkou | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberecké volejbalistky jdou do nové sezony bez Kriškové i Delabarreové

  • 0
Volejbalistky Dukly Liberec skončily ve své historicky první sezoně v extralize páté. Trenér Libor Gálík už staví nový tým na příští sezonu, ve které ho chce posunout v konečném pořadí ještě výš.

Pilotní a dlouho připravovaný projekt ženského týmu Dukly se povedl. Liberecké volejbalistky přinesly do nedávno skončeného ročníku extraligy velké oživení.

S favorizovanými moravskými celky mistrovského Prostějova, Olomouce či Ostravy totiž sehrály řadu vyrovnaných a divácky atraktivních duelů, po základní části obsadily 4. místo a po vyřazení od KP Brno ve čtvrtfinále play off celkově dosáhly na před sezonou vytyčenou 5. příčku.

„Myslím, že to bylo i nad očekávání, protože jsme postavili úplně nový tým, což přece jen není zrovna snadné. Každého soupeře jsme však dokázali obrat o body, takže s první sezonou jsme určitě spokojení a už se moc těšíme na tu další,“ řekl Libor Gálík, trenér volejbalistek Liberce. „Rozčeřili jsme už trochu stojaté vody dosud devítičlenné extraligy, určitě bylo pro soutěž přínosem, že Olymp Praha už nebyl jediným českým klubem a extraliga nebyla jen moravským přeborem.“

Kouč a stavitel týmu žen Dukly Gálík už staví nový kádr. V Liberci například končí zahraniční opory: zkušená francouzská nahrávačka Delabarreová či slovenská univerzálka Krišková.

„Už máme ale domluvené nové kvalitní hráčky, které je nahradí, ale definitivně jasno bude až začátkem června,“ naznačil Gálík.

Naopak pod Ještědem zůstávají české reprezentantky – blokařka Kohoutová a libero Dostálová i smečařka slovenského národního týmu Mikšíková. „Počítáme s třináctičlenným kádrem, který chceme do budoucna hlavně stabilizovat a rádi bychom bojovali o pozice v první čtyřce extraligy,“ plánuje Libor Gálík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž