Smečuje kapitán budějovických volejbalistů Radek Mach a blokuje Aleš Holubec z...

Smečuje kapitán budějovických volejbalistů Radek Mach a blokuje Aleš Holubec z Liberce. | foto: ČTK

Liberečtí musí doma zabrat. Nekola: Nutně potřebujeme zlepšit servis

  • 0
Do složité situace se dostali po sobotní jasné porážce 0:3 v hale Českých Budějovic volejbalisté Dukly Liberec. Ve finálové sérii extraligy, která se hraje na tři vítězné zápasy, prohrávají 1:2. Pokud chtějí získat pátý mistrovský titul v samostatné české nejvyšší soutěži, už si nesmí dovolit ani jednou prohrát.

Důležitý čtvrtý duel finálové bitvy severu proti jihu je na programu ve středu v Liberci od 17.10 a přímým přenosem ho vysílá stanice ČT Sport.

Muži Dukly před týdnem ve druhém utkání finálové série vyhráli v domácím prostředí po obrovské bitvě 3:2 a v kouzlo své haly věří i na středeční sváteční den. „Hrajeme doma, kde jsme silní a víme, že musíme vyhrát. K tomu ale potřebujeme nutně zlepšit servis,“ velí Michal Nekola, liberecký kouč.

Jihočeši naopak spřádají plány, jak zítra pod Ještědem oslaví svůj jubilejní desátý titul v české extralize. „Rádi bychom to ukončili už v Liberci, ale víme, že Dukla hraje doma o padesát procent líp a bude to ohromně těžký zápas,“ míní René Dvořák, trenér Českých Budějovic.

Liberecké povede do boje zkušený kapitán a smečař Aleš Správka. „Nad koncem série nepřemýšlíme a doma to chceme urvat, protože tady jsme silnější na příjmu i na servisu a toho musíme využít,“ burcuje čerstvý čtyřicátník Správka.

„Týmy jsou vyrovnané, takže zase rozhodne momentální forma v těch dvou třech hodinách na palubovce. Věřím, že ta lepší pohoda bude na naší straně a do Budějovic se ještě vrátíme,“ přeje si liberecký veterán.

Ve středu se dá v hale Dukly očekávat extrémně bouřlivá kulisa, protože proti domácím „kotelníkům“ podporovaným plným hledištěm libereckých diváků budou stát fanoušci Jihostroje, kteří dorazí dvěma naplněnými autobusy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž