Do zápasu s Ostravou nastoupil neprávem i Martin Jankovič (smečuje).

Do zápasu s Ostravou nastoupil neprávem i Martin Jankovič (smečuje). | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Kontumace ve volejbalové extralize: za Brno neoprávněně nastoupilo pět hráčů

  • 0
Potíže volejbalového Brna neberou konce. Mužský extraligový oddíl RWE Volejbal přijde o body po kontumaci předehrávky druhého kola v Ostravě. Z 3:2 na 3:0 se výsledek mění kvůli neoprávněném startu pěti hráčů.

Volejbalové drama mezi Ostravou a Brnem v úterý 5. října otevíralo letošní extraligovou sezonu. Favorit ze severu Moravy vybojoval body nad jihomoravským klubem, který zápolí o svou holou existenci, až po setech 25:22, 23:25, 25:17, 18:25 a 15:13.

Teď ale Ostravané dostanou bod navíc. A Brňané přijdou o jeden za remízu a o další za kontumaci. Zápas byl kontumován výsledkem 3:0. A důvod? Bylo jich hned několik.

Brněnský klub podle úřední zprávy UNIQA volejbalové extraligy mužů nepředložil soupisku, registrační průkazy a průkazy funkcionáře. Do zápasu tak neoprávněně poslal hned pět mužů - Martina Jankoviče, Martina Pipu, Tomáše Hollého, Tomáše Malčíka a Luboše Smrčinu.

Kromě kontumace byl klub potrestán dvěma pokutami v celkové výši 5 500 korun.

Martin Gerža, sportovní manažer Volejbalu Brno, vzal chybu na sebe a přiznal, že s kontumací vlastně počítal. Pětice hráčů totiž nebyla zapsána v elektronickém systému svazu.

Obdobnou situaci zažila česká nejvyšší soutěž v březnu tohoto roku. Ústečtí volejbalisté přišli o bod za neoprávněný start Martina Alfonza. Shodou okolností to bylo rovněž v duelu s Ostravou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž