Michala Kvapilová (vlevo) a Kristýna Kolocová, archivní fotografie

Michala Kvapilová (vlevo) a Kristýna Kolocová, archivní fotografie | foto: http://www.fivb.org/

Plážové volejbalistky Kolocová s Kvapilovou zvládly kvalifikaci v Antalyi

  • 0
Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou zvládly kvalifikaci na turnaji Světového okruhu v turecké Antalyi. V hlavní soutěži budou druhou českou beachvolejbalovou dvojicí, protože po zdravotních problémech se vrací do elitního seriálu Markéta Sluková s Barborou Hermannovou. Právě ony loni v říjnu slavily v Antalyi první společný titul.

Hermannová na začátku dubna před cestou na dva turnaje do Číny dostala infekci do kotníku a léčila se antibiotiky. Po přípravě v Pelhřimově se do Světového okruhu vrátí téměř po dvou měsících. „Pomalu už přepínáme na herní režim. Na Turecko máme moc hezké vzpomínky a tak se tam zase těšíme,“ napsaly na facebooku.

Kolocová, bývalá dlouholetá spoluhráčka Slukové, absolvuje s Kvapilovou v Turecku třetí společnou zastávku na Světovém okruhu. Před týdnem v Soči v kvalifikaci prohrály, ale dnes oba zápasy zvládly. Vyřadily domácí Venceovou, Karayilandovou a pak i Litevky Dumbauskaiteovou, Povilaityteovou.

„Máme velkou radost nejen z postupu, ale i z dobré hry, kterou jsme předvedly,“ pochvalovaly si Kolocová s Kvapilovou. Skupinu E rozehrají ve středu, Sluková s Hermannovou jsou v „céčku“. V mužské kvalifikaci se představí Přemysl Kubala s Davidem Lencem a Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Antalyi

(Turecko)

Kvalifikace - ženy:
1. kolo:
Kolocová, Kvapilová (ČR) - Venceová, Karayilanová (Tur.) 2:0 (15, 13)
Inna Machnová, Irina Machnová (Ukr.) - Řeháčková, M. Dostálová (ČR) 2:0 (15, 16)
Davidovová, Ščypkovová (Ukr.) - Bonnerová, N. Dostálová (ČR) 2:0 (13, 14)

2. kolo:
Kolocová, Kvapilová - Dumbauskaiteová, Povilaityteová (Lit.) 2:0 (14, 9)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž