Divoká radost kladenských volejbalistů

Divoká radost kladenských volejbalistů | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Kladno má z víkendového dvojboje šest bodů, Beskydy nulu

  • 0
Kladenští volejbalisté zvládli víkendový dvojboj a ze dvou extraligových zápasů vytěžili všech šest bodů. V sobotu vyhráli v Ústí nad Labem 3:1 a dnes doma stejným výsledkem zdolali nováčka Beskydy. Svěřenci beachvolejbalového olympionika Přemysla Kubaly naopak odjeli z Čech s prázdnou, protože o den dříve nesebrali pražským Lvům ani set.

V kladenské sestavě se dnes objevil i srbský univerzál Okošanovič, byť má potíže s loktem. A domácím k vítězství velkou měrou pomohl: nasbíral 15 bodů stejně jako smečař Hýský. Zatímco kouč Milan Fortuník si vystačil se základní šestkou, Beskydy zapojily do hry 12 hráčů, ale domácí mužstvo přehrály jen ve třetím setu.

Díky povedenému víkendu si Kladenští polepšili na páté místo a dotáhli bodově Liberec i Lvy. Beskydský celek zůstal v tabulce devátý. Pohárový týden se čtyřmi mužskými zástupci zahájí pondělní televizní dohrávka ligy mezi Příbramí a Brnem. Ve středu mimo jiné Kladno sehraje odvetu Challenge Cupu s rumunskou Craiovou.

Uniqa extraliga volejbalistů - 13. kolo

Kladno - Beskydy 3:1 (21, 19, -19, 18) Nejvíce bodů: Hýský a Okošanovič po 15, Zajíček 14 - Krysiak 19, Mečiar 14, Široký a Babič po 8.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž