Karlovarští volejbalisté

Karlovarští volejbalisté | foto: VK Karlovarsko

Hráli jsme katastrofálně. A volejbalový mistr už není neporazitelný

  • 0
Volejbalisté Karlovarska si pro první porážku v extralize dojeli do Příbrami, kde v utkání devátého kola podlehli 2:3. „Hráli jsme katastrofálně, můžeme být rádi za jeden bod,“ nešetřil po utkání svůj tým Jiří Novák, kouč úřadujícího mistra. V čele tabulky teď mají obhájci titulu už jen minimální náskok před Českými Budějovicemi, vítězní Středočeši si polepšili na šesté místo.

„Příbram hrála dobrý, bojovný zápas. My jsme se pak, dá se říci, porazili sami, udělali jsme spoustu chyb v celkem jednoduchých míčích, přestali jsme hrát jako tým a Příbram nás pak jakýmsi entuziasmem a bojovným duchem porazila,“ říká karlovarský kapitán Ondřej Hudeček o první porážce v extraligové sezoně.

Favorizovaní hosté v utkání dvakrát vedli, ale koncovku čtvrté sady prohráli 24:26 a tie-break pak ztratili výrazným rozdílem šesti bodů. 

„Spoléhali jsme, že to nějak odsmečujeme, odpodáváme a ostatní činnosti jako kdyby neexistovaly, nebyli jsme mentálně na úrovni zápasu,“ divil se trenér Karlovarska.

Jeho tým utrpěl druhou porážku za sebou, minulý týden nezvládl ani vstup do Ligy mistrů a v Kedzierzynu prohrál hladce 0:3, trenér hostů však nechce oba nezdary spojovat. 

„Na přípravu jsme měli pět dnů, ale podali jsme katastrofální výkon. Technicky jsme nebyli na úrovni, byli jsme míň odvážní než domácí,“ prohlásil kouč Karlovarska po utkání do kamer České televize. 

Domácí trenér Martin Kop litoval ztracené první sady, po níž se zápas změnil v dvouapůlhodinový boj. „Tím jsme si to zbytečně zkomplikovali. Pořád máme ve hře hrubé chyby, ale důležité bylo, že hráči udrželi koncentraci, bojovali a nevzdávali se,“ uvedl Kop.

Podle domácího kapitána Martina Böhma se hrál v Příbrami hodně bojovný a vyrovnaný zápas s poměrně dobrým servisem z obou stran. „Mohli jsme už vyhrát první set, ale pak jsme to vzali za správný konec, výborně nám zahrál druhý smečař Wawrzynczyk a i celkově komplexně jsme hráli velmi dobře, takže zasloužená výhra,“ uzavírá Martin Böhm.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž