Na snímku vlevo z haly míčových sportů je hlavní trenér karlovarských...

Na snímku vlevo z haly míčových sportů je hlavní trenér karlovarských volejbalistů Jiří Novák. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Klíčový měsíc pro Karlovarsko: poháry i boj s lídry extraligy

  • 0
Bioga Volley Näfels je dalším soupeřem volejbalistů Karlovarska v pohárové Evropě. Než si ovšem svěřenci Jiřího Nováka střihnou osmifinále Vyzývacího poháru, čeká na ně v extralize Liberec i Kladno. Fanoušky západočeského klubu čeká hodně napínavý leden.

Na jedenáct zápasů už natáhli vítěznou sérii volejbalisté extraligového Karlovarska, naposledy si ve čtvrtek pohráli v rámci 13. kola doma s Ústím nad Labem 3:0 (14, 24, 20) a vyhlížet už mohou kvapem blížící se šlágr v Liberci.

Lídr soutěže sice Karlovarsko už letos na úvod nejvyšší soutěže porazil, jak ovšem od té doby narostla forma týmu kouče Jiřího Nováka, to mohou potvrdit třeba úřadující mistři v Českých Budějovicích, kde Karlovarsko senzačně vydřelo v pětisetové bitvě výhru 2:3 nebo v Záhřebu, kde Karlovarsko ve 3. kole Vyzývacího poháru zvítězilo stejným poměrem, aby pak v domácí odvetě přejelo Chorvaty suše 3:0 (17, 13, 22).

Ve zdejší míčové hale se tak mohou chystat na další dvojzápas v pohárové Evropě, teď narazí na švýcarský klub Bioga Volley Näfels.

Karlovarsko načne osmifinále CEV Challenge Cupu na své palubovce ve středu 17. ledna od 18.00 hodin. „Näfels je podobný tým jako Záhřeb, v domácím prostředí budou určitě nepříjemní, ale chceme přes ně postoupit,“ říká Jiří Novák, trenér VK Karlovarsko.

Jak moc pomohlo v pohárové odvetě proti Záhřebu, že jste přetlačili v extralize úřadujícího mistra na jeho palubovce? Sebedůvěra na týmu byla hodně znát.
Každá výhra pomůže a ta v Českých Budějovicích má samozřejmě také svou hodnotu. Jsme teď na takové pozitivní vlně a co jsme předvedli proti Záhřebu... to byl dobrý sport (usměje se).

V odvetě se vám už dařilo dostávat Záhřeb na příjmu.
Chtěli jsme i v prvním utkání u nich, tam jim ale nahrávalo domácí prostředí a v něm zahráli celkem dobře. Tady už ten náš tlak prostě neustáli.

Taky na vás v prvních dvou setech uhráli v součtu pouhých třicet bodů.
To jsme je tlačili opravdu enormně. Ve třetím setu už jsme udělali nějakou tu chybu navíc a chvilku se to díky tomu tahalo, ale nakonec jsme zvládli i ten třetí set...

... a postoupili do osmifinále Challenge Cupu. Jak se těšíte na Švýcary?
V létě se před ligou pravidelně potkáváme na turnaji v Liberci, to je naše první výhoda. O soupeři máme určitou představu a samozřejmě dobře funguje i výměna videí se zápasy. Možná si pošleme i některé nahrané zápasy navzájem, takže informací bude dost.

A můžete už teď o soupeři něco prozradit?
Näfels je podobný tým jako Záhřeb. Mají tam nějaké cizince, v domácím prostředí budou určitě nepříjemní, ale chceme přes ně postoupit a dál pokračovat v cestě pohárovou Evropou.

V extralize vás předtím čeká ještě Liberec a Kladno, tedy první dva týmy tabulky. Těžší začátek roku 2018 si lze asi těžko představit a to ještě po vánoční přestávce, která může s formou týmu pěkně zacvičit.
Taky proto jsme se už před svátky rozhodli, že do utkání s Ústím nad Labem volna moc nebude, abychom z toho nevypadli. Souvislejší volno, tak na tři dny, dostanou hráči až teď kolem Nového roku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž