Karlovarský trojblok ve složení (zleva) Filip Rejlek, Vojtěch Patočka a Marcel...

Karlovarský trojblok ve složení (zleva) Filip Rejlek, Vojtěch Patočka a Marcel Lux. | foto: Martin Stolař, MAFRA

V Evropě by to Karlovarsku šlo, teď je na řadě extraliga

  • 0
Volejbalisté Karlovarska vyřadili Vardar Skopje ve Vyzývacím poháru. Dva týdny po domácím vítězství 3:0 vyhráli v metropoli Severní Makedonie 3:1. Hned v sobotu se opět zapojí do extraligového dění.

Karlovarský lídr domácí extraligy hodil ve Skopje za hlavu nedávný domácí nezdar s Odolenou Vodou (2:3).

Západočeši se sice rozjížděli pomaleji a první set ztratili 21:25, ale pak už snadno získali další tři sady a v Challenge Cupu budou v polovině prosince pokračovat. Přesně 10. prosince hostí běloruský Stroitěl Minsk.

Odveta předkola ve Skopje neměla v sestavě hostů vyloženého hrdinu, o body se starali všichni takřka stejnou měrou. Více než deset bodů nasbíralo pět hráčů ze základní šestky. Kapitán a univerzál Filip Rejlek bodoval čtrnáctkrát.

Karlovarští volejbalisté tak prošli z předkola do hlavní fáze, kde je i další český klub Kladno. O účast v osmifinále se Karlovarsko utká se Stroitělem Minsk, kladenské Orly čeká dvojzápas s rumunskou Craiovou.

Po Evropě do extraligy

Po středečním odvetném utkání předkola Challenge Cupu Karlovarsko se už zítra opět zapojí do extraligového dění. V minulém kole nestačilo na Odolenu Vodu, nyní je čeká zápas v Příbrami. ´

Domácí Kocouři na nahrávce s Filipem Kupilíkem v pondělí hodně potrápili libereckou Duklu a „padli“ až ve zkrácené hře.

Na tento bojovný výkon chtějí navázat i na domácí palubovce a zaskočit lídra extraligy z Karlových Varů. Volejbalisté Karlovarska v osmém kole extraligy nečekaně klopýtli s Odolenou Vodou. Dosavadní lídr tabulky doma sice dotáhl ztrátu dvou setů, nakonec ale prohrál 2:3.

Po Liberci to v extralize nejde

Po suverénním šestizápasovém startu Karlovarska bez ztráty jediné sady přišla porážka v Liberci. Z posledních čtyř utkání tak západočeští svěřenci trenéra Jiřího Nováka neuspěli už podruhé.

Výjimkou je evropský pohár Challenge Cup, kde bez problémů postoupili do hlavní soutěže.

V extralize už dýchají na záda exmistrovským Českým Budějovicím, i když se stejným bodovým ziskem. Příbram je v tabulce desátá. Deváté kolo extraligy zahájil čtvrteční duel týmů ze dna tabulky, Zlín hostil Beskydy.

Zatímco nováček extraligy měl delší herní pauzu, kterou mohl využít k sehrávání s novými hráči, Fatra se činila. V posledních kolech dala zapomenout na špatné výkony z úvodu sezony a její forma stoupá, v minulém kole si odvezla překvapivě plný bodový zisk z palubovky pražských Lvů.

Extraliga v pěti dnech

Kromě utkání Příbram - Karlovarsko bude mít zítra další příležitost odvézt si ze soupeřova hřiště první body do tabulky Liberec. Představí se v Ostravě. Do Českých Budějovic zavítá Kladno. Těžký zápas čeká volejbalisty Brna v Odoleně Vodě. Aeru se v domácím prostředí daří a v minulém kole šokovalo výhrou v Karlových Varech.

V pondělí kolo uzavře televizní dohrávka z Ústí nad Labem, domácí nastoupí proti pražským Lvům. Ústečtí volejbalisté již delší dobu čekají na další výhru, ale i Lvi mají za sebou dvě prohry. I přesto je pražský celek favoritem utkání.

Pokračuje i Český pohár

Čtyři týmy ještě před zápasy devátého kola extraligy hrály ve čtvrtek první utkání třetího kola Českého poháru. Karlovarsko vstoupí do soutěže až 16. ledna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž