Radost volejbalistů Karlovarska

Radost volejbalistů Karlovarska | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarsko skončilo druhé, v play-off narazí na Ostravu

  • 0
Volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko se ve čtvrtfinále play-off extraligy utkají s VK Ostrava. Rozhodly o tom sobotní zápasy posledního kola základní části. Karlovarsko porazilo Příbram 3:1.

Ve vyřazovacích bojích se nakonec proti sobě postaví první Kladno a osmá Odolena Voda, druhé Karlovarsko se sedmou Ostravou, třetí českobudějovický Jihostroj v již tradičním čtvrtfinálovém souboji s šestou Příbramí a obhájce titulu liberecká Dukla, čtvrtý tým základní části, s pátým Brnem v repríze loňského finále.

V posledním duelu Karlovarsku o moc nešlo, druhé místo mělo jisté, Příbram ještě musela o své čtvrté místo bojovat. Přesto první dva sety domácí vyhráli (23, 20).

„První dva sety jsme odehráli ve výborném stylu, i když jsme nastoupili opět v nekompletní sestavě,“ pochvaloval si trenér Jiří Novák. „Dva sety nás soupeř přehrál, zejména jim šel plachtící servis,“ přiznal i příbramský kapitán Martin Böhm.

Třetí set Karlovarsko naopak hladce ztratilo (-18). „Ve třetím setu, kdy jsem chtěl vidět další mladé hráče, nám utekl začátek a už jsme to nedohnali,“ ví příčinu trenér Novák. Čtvrtá sada šla do dramatické koncovky a nakonec ji získalo Karlovarsko (25). „V koncovce jsme se překonávali v obraně a nakonec jak obrana na síti, tak obrana v poli rozhodla o našem vítězství,“ dodává karlovarský trenér Jiří Novák.

Karlovarsku posledním zápasem základní části nekončí náročný program posledních týdnů. Už zítra hraje odvetu čtvrtfinále Poháru CEV v Tours. „Výhra dobrá, ale musíme ještě zatrénovat. Důležité je, aby se vrátili hráči, co mají, protože je to rozhádané. Teď pojedeme do Francie, odpočineme, zatrénujeme a uvidíme na play off,“ dodává kapitán Ondřej Hudeček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž