Radost volejbalistů Karlovarska

Radost volejbalistů Karlovarska | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Z Evropy do extraligy. Karlovarsko jde na Ostravu, čtvrtfinále začíná

  • 0
V sobotu večer v 18.00 hodin v karlovarské míčovce začne v rámci letošního play-off série mezi domácími volejbalisty ČEZ Karlovarsko a Ostravou. Do té doby už Kladno vydřelo druhý bod ve čtvrtfinále s Odolenou Vodou, stejný náskok má už také úřadující mistr Liberec, který porazil Brno znovu 3:1.

Naopak příbramský celek vyrovnal v Českých Budějovicích sérii s Jihostrojem po třísetové výhře a nyní bude mít dvakrát výhodu domácího prostředí.

Doma teď čtvrtfinále dvojzápasem načnou i volejbalisté Karlovarska, druhého týmu po základní části a především letos nejúspěšnějšího českého klubu ve volejbalové Evropě.

Právě čtvrtfinálová účast týmu trenéra Jiřího Nováka totiž stojí za opožděným nástupem do play off. Karlovarsko v Poháru CEV zakončilo svou cestu důstojně, v odvetě čtvrtfinále prohrálo na hřišti francouzského Tours 2:3 na sety.
„Určitě jsme odehráli kvalitnější zápas než proti Tours doma,“ těšilo Jiřího Nováka, kterého francouzští diváci přivítali dlouhým potleskem.

Favorit získal první dva sety, které mu stačily k postupu. Ve druhé sadě se ale o výhru strachoval, hosté dotáhli set do vyrovnané koncovky, a dokonce vedli ještě 21:20.

„Domácí nám dali pár možností set uhrát, ale bohužel jsme je nevyužili,“ litoval Novák. Za stavu 2:0 kouč Giampaolo Medei promíchal sestavu a na hřiště poslal několik mladých francouzských hráčů. To jeho protějšek měl omezené možnosti, do zápasu vůbec nezasáhly pilíře týmu Michal Kriško a Henri Treial, kteří potřebují doléčit zdravotní potíže.

Mužstvo Karlovarska ovládlo další dvě sady a ve zkrácené hře za stavu 12:10 v jeho prospěch to už vypadalo na senzační obrat. Ve vypjaté koncovce se ale přeci jen prosadili domácí, kteří vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem 15:13. Publikum v aréně Roberta Grenota tak díky Karlovarsku vidělo letos první pětisetovou mezinárodní bitvu.

Tým Tours Volley-Ball hraje obvykle Ligu mistrů, z níž má kompletní medailovou sbírku. Letošním ročníkem Poháru CEV prochází zatím bez porážky. VK ČEZ Karlovarsko dokázal ve druhé nejprestižnější klubové soutěži vyřadit mistry Estonska a Finska a vyšlápl si i na loňského finalistu ruský Surgut.

„Všem členům klubu moc děkuju za super sezonu v pohárech, byla to skvělá zkušenost, bezvadná organizace zápasů i obrovský sportovní úspěch,“ vypočítal předseda klubu Jakub Novotný. „Doufejme, že příští rok budeme moci hrát evropský pohár znovu.“

Čtvrtfinalisty Poháru CEV a stříbrné medailisty z národního poháru teď čeká třetí velká výzva: play off extraligy. V prvním kole se Karlovarsko utká s Ostravou, první dva zápasy hostí Hala míčových sportů v Karlových Varech v sobotu a v neděli od 18 hodin.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž