Trenér volejbalistů Karlovarska Jiří Novák udílí pokyny.

Trenér volejbalistů Karlovarska Jiří Novák udílí pokyny. | foto: VK Karlovarsko

Karlovarský trenér Novák si po Minsku libuje: Hráli jsme trpělivě

  • 0
Volejbalisté Karlovarska už mají za sebou předkolo Vyzývacího poháru, v němž vyřadili Vardar Skopje, a do hlavní fáze vykročil vedoucí celek české extraligy rovněž nadějně. V úvodním utkání 1. kola přehrál na domácí palubovce Stroitel Minsk 3:1. Odveta v Bělorusku se hraje v příštím týdnu.

„Chci kluky moc pochválit, protože hráli o třídu lepší zápas než s Ostravou, co se týče jejich vlastního výkonu,“ cenil si trenér Jiří Novák vystoupení svého týmu v pohárové Evropě.

Běloruský protivník zaskočil Západočechy jen v úvodním setu, pak už zápasu kralovali domácí hráči. „První set jsme výborně odstartovali, ale pak jsme trochu koukali, co nám předvede Minsk, který neznáme. Bohužel jsme koukali moc dlouho a set nám unikl. Od druhého setu to ale byl parádní výkon a i přes znatelnou výškovou převahu soupeře jsme hráli trpělivě a chytře a nedali jsme už soupeři šanci,“ řekl kouč Novák pro server volejbalové federace.

Kvalitní výkon Karlovarska ocenil i Vadzim Pranko, nejlepší hráč Stroitelu v utkání. „Bylo to velice těžké utkání. Hráli jsme v novém prostředí, v cizí hale a proti neznámému soupeři. Máte velice dobrý tým a kvalitního nahrávače a odveta na domácí půdě pro nás nebude vůbec jednoduchá,“ tuší blokař běloruského týmu.

Jako správný kapitán táhl Karlovarsko za vítězstvím Filip Rejlek, univerzál Karlovarska bodoval v domácím utkání proti Minsku čtyřiadvacetkrát. „Jsem moc šťastný, že jsme vyhráli. Začali jsme dobře a hned vedli 5:2, ale pak se nám přestala naše hra dařit a set jsme prohráli s výraznou ztrátou. Poté jsme se ale zdravě nabudili a už jsme jeli až do zdárného vítězství,“ pochvaloval si po utkání.

Podle trenéra běloruského týmu předváděli hráči Stroitelu svou hru jen v prvním setu. „Poté už jsme začali dělat velké množství chyb a utkání zaslouženě prohráli,” uvedl Aliaksandr Sinhayevski.

Ve Vyzývacím poháru uspěli v týdnu oba čeští zástupci, kromě Karlovarska zvítězilo také Kladno, to vyhrálo nad Craiovou 3:2. Kladno v Rumunsku dokázalo dvakrát vyrovnat a v tie-breaku zvítězilo 15:11. Hosté dvacetkrát bodovali blokem, jejich nejúspěšnějším útočníkem byl se 17 body bývalý reprezentační smečař Tomáš Hýský.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž