Fatra EkoSolar Zlín - ilustrační foto.

Fatra EkoSolar Zlín - ilustrační foto. | foto: Fatra EkoSolar Zlín

Junioři volejbalového Zlína oslavili historický postup i šampaňským

  • 0
Mužský celek Zlína bude o postup do finále teprve bojovat, juniorští volejbalisté už jim ale možnou cestu naznačili. O víkendu dvakrát zvítězili v Českých Budějovicích a Zlín si tak vůbec poprvé ve své historii zahraje o český juniorský titul.

"Je to bomba," vypráví nadšeně trenér Leoš Šrámek. Hráčům hned po závěrečném vítězství věnoval láhev šampaňského. "Bylo to spíš symbolické, kluci ho většinu vystříkali při spontánní oslavě. Ty pocity byly překrásné," říká kouč.

Zlínská mládež zažívá skvělá léta, vždyť kadetům se letos podařila obhajoba bronzu. "Myslím, že teď máme výjimečnou generaci hráčů," pokyvuje hlavou trenér Šrámek. "A na medaili můžeme pomýšlet i za rok, kvůli věku skončí jen Vojta Navláčil."

Dvacetiletý blokař se tak naplno přesune k extraligovým mužům, kde už letos sbírá zkušenosti také o rok mladší smečař Adam Bartoš. "V širším kádru mám navíc i smečaře Jiřího Vašíčka. Právě možnost, že ti nejlepší junioři se připravují s áčkem, je pro kluky každodenní motivací," zdůrazňuje trenér extraligových mužů a manažer celého klubu Roman Macek.

Juniorský kouč upozorňuje ještě na nahrávače Pavla Bartoše, který patří do základní sestavy národního týmu kadetů. "Zkušenosti z mužů mým hráčům hodně pomohly. Získali sebevědomí, jejich útoky jsou důraznější. Neustále jim také zdůrazňuju, že to na jejich hře musí být vidět. Zároveň jim to ale nestoupá do hlavy," pochvaluje si juniorský kouč Šrámek správný přístup svých svěřenců.

"Ne každý zápas se ale samozřejmě povede, třeba druhé domácí utkání proti Budějovicím bylo propadákem." Finálová série proti ČZU Praha začne o víkendu na soupeřově palubovce. Třetí a případný čtvrtý duel se bude hrát ve Zlíně.

"Od ČZU všichni očekávají titul, ale já jsem optimistou. Byl bych přece špatný trenér, kdybych nevěřil, že můžeme titul získat i my. Když kluci odehrají zápasy na sto procent a ve formě, je soupeř k poražení, tím spíš, že bude pod tlakem. Doufám, že na domácí utkání nás pak přijde podpořit hodně lidí," přeje si trenér Leoš Šrámek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž