Jan Hadrava | foto: Archiv Jana Hadravy, AP

Hadrava bude s Civitanovou útočit na Superpohár, pak začne liga

  • 0
V neděli odstartuje italská volejbalová liga a Jan Hadrava ještě před premiérou může získat první trofej. Po přestupu do hvězdného týmu Lube Civitanova už nasbíral coby střídající hráč první body v Superpoháru a v pátek večer ho ve Veroně čeká finále. Soupeřem Civitanovy bude od 21:30 Perugia.

Civitanova, úřadující vítěz Ligy mistrů i mistrovství světa klubů, v semifinále vyřadila Trentino po dvou pětisetových bitvách a zlatém setu (15:12). „Každý zápas nebo set jsem dostával prostor buď formou střídání, dvojstřídání nebo na bloku místo nahrávky,“ popsal Hadrava své první zkušenosti v Civitanově.

„Jsem spokojený, že jsme postoupili, ale chybí nám ještě maličký krůček. Bylo by skvělé před startem hlavní ligy vyhrát pohár,“ dodal devětadvacetiletý univerzál. Ve Veroně pak s týmem přes víkend zůstane a proti domácímu klubu v pondělí ligu zahájí.

Druhým českým zástupcem v italské lize bude.  Hadravův letní parťák při beachvolejbalových turnajích, už má za sebou čtyři roky v Monze. Zatímco Hadrava bude bojovat o místo v sestavě, Džavoronok je delší dobu hlavní útočnou silou týmu, jenž se na jaře před ukončením sezony kvůli covidu-19 pohyboval na hraně play off.

Ligu zahájí Džavoronok v neděli v Modeně. S Monzou už odehrál pohárové zápasy a pomohl jí do čtvrtfinále. „Forma je dobrá, fyzička taky, tým je dobře sladěn. Mám z letoška dobrý pocit, tak snad nám to půjde,“ uvedl Džavoronok v tiskové zprávě.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž