Jakub Novotný

Jakub Novotný | foto: VK ČEZ Karlovarsko

Cesta přes tři šampiony. Volejbalisty Karlovarska čeká v Lize mistrů kvalifikace

  • 0
Mistři volejbalové extraligy mají další důvod k oslavám. Představitelé karlovarského klubu přihlásili mužský tým do nadcházejícího ročníku Ligy mistrů a upevnili spolupráci se svým generálním partnerem Skupinou ČEZ. „Prodloužili jsme smlouvu do roku 2025, a z toho je vidět, že spolupráce funguje dobře,“ těšil se Jakub Novotný, předseda VK ČEZ Karlovarsko.

Co pro váš klub prodloužení kontraktu s klíčovým partnerem o další čtyři roky znamená?
Prodloužení sponzorské smlouvy se Skupinou ČEZ pro nás znamená hodně. Od vzniku našeho klubu jde o našeho generálního partnera, a tedy o jistotu a určitou stabilitu. Prodloužili jsme smlouvu do roku 2025, což i znamená, že je vidět, že spolupráce funguje dobře a my jsme u tak velké společnosti prošli sítem. Velmi mne to těší, děkujeme společnosti ČEZ za takovou důvěru.

Jaké závazky plynou ze spolupráce pro vás?
ČEZ je jednou z největších firem v České republice. Dlouhodobá spolupráce s nimi nás zavazuje k tomu, že musíme dělat svoji práci dobře. A to ve třech rovinách: sportovně, tedy z hlediska výsledků, produktově čili marketing a v neposlední řadě hlavně vztahově, to znamená vytvářet zajímavé prostředí pro lidi.

Do jakých charitativních projektů se společně zapojujete?
Díky ČEZ jsme zapojeni do spousty charitativních projektů. Naposledy to bylo při půlmaratonu RunCzech v Karlových Varech. Svou aktivní účastí jsme podpořili pečovatelské služby v Karlovarském kraji v rámci projektu Pomoc v nouzi. Bylo to přes aplikaci EPP - Pomáhej pohybem. Odběhli jsme to, a naše naběhané body pomohou. Takže jsme prodloužení spolupráce s generálním partnerem vlastně oslavili vytrvalostním během.

Jak jste si populární mezinárodní půlmaraton na vlastní kůži užili?
Tento závod je super v tom, jak ho prožívá celé město a jak se lidi navzájem podporují. Běželi jsme s blokařem Vojtou Patočkou štafetu na 10+11 kilometrů. Myslím, že se nemáme jako neběžci za co stydět. Jen ta předávka, ta byla tragická.

Z pozice českých šampionů máte nárok na start v Lize mistrů. Může se na vás volejbalový fanoušek v nejprestižnější soutěži těšit?
I vzhledem k účasti v evropských pohárech je pro nás klíčové potvrzení spolupráce s ČEZ. Ligu mistrů opět hrát budeme, ale bohužel tentokrát jen v předkole. Čekají nás dokonce tři předkola a pak teprve případně základní část.

Loni jste přitom byli nasazeni přímo do hlavní soutěže.
Je to zvláštní. Studoval jsem systém nasazování a jde o započítávání výsledku před třemi až čtyřmi lety ve všech evropských pohárech. Úplně tomu nerozumím a nepřijde mi to spravedlivé. Nicméně s tím musíme pracovat. Budeme hrát tři předkola a zase je velmi zajímavé, že v každém kole, pokud budeme postupovat, narazíme na mistra nějaké země. Čili nejde o žádné nazdárky. Bude to velmi atraktivní. V prvním předkole se VK ČEZ Karlovarsko utká s mistrem Rumunska CSM Arcada Galati. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž