Volejbalisté Karlovarska

Volejbalisté Karlovarska | foto: CEV

Soupeř volejbalistů Karlovarska odstoupil kvůli covidu z Ligy mistrů

  • 0
Volejbalisté Karlovarska přišli před druhou polovinou základní skupiny Ligy mistrů o jednoho ze soupeřů. Kvůli několika případům koronaviru v týmu ze soutěže odstoupil Friedrichshafen. Německý celek je hostitelem závěrečných tří kol a Západočeši proti němu měli nastoupit v úterý.

Friedrichshafen odstoupil z Ligy mistrů poté, co se koronavirem nakazil kompletní trenérský štáb a tři hráči. Všechny tři zbývající zápasy německého mistra proto byly zkontumovány 3:0 ve prospěch soupeřů. Karlovarsko si díky tomu po třech porážkách za sebou připsalo první výhru ve skupině.

„Láme nám to volejbalové srdce, ale nemůžeme vyloučit další rozšíření nákazy,“ citovala agentura SID ředitele německého klubu Thila Spätha-Westerholta. „Zdraví zaměstnanců i obyčejných lidí je nám přednější než účast v evropských pohárech. Když vidíme, kolik kvůli covidu zemřelo lidí, tak je nesmysl riskovat,“ dodal.

Volejbalisté Karlovarska po odstoupení Friedrichshafenu vstoupí do závěrečné části skupiny středečním zápasem proti dosud suverénnímu Trentinu, se kterým v prvním vzájemném utkání prohráli 1:3. Posledním soupeřem západočeského celku poté bude ve čtvrtek Novosibirsk. Z pěti skupin postoupí do čtvrtfinále vítězové a tři nejlepší týmy z druhých míst

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž