Filip Rejlek | foto: Martin Stolař, MAFRA

Kapitán karlovarských volejbalistů Rejlek: Těším se i po dvaceti letech

  • 0
Výtečně vstoupili do letošního ročníku extraligy volejbalisté Karlovarska, i přes občasná zaváhání smetli na domácí palubovce Zlín nakonec přesvědčivě 3:0. „Pár hráčů bylo nervóznější, než by bylo zdrávo, ale dokázali jsme se z toho vzpamatovat, trochu jsme to zdramatizovali pro diváky v koncovce prvního setu, ale chválím, že jsme to udrželi a získali tři body, což byla trochu povinnost,“ nechal se slyšet po utkání univerzál Filip Rejlek.

Nejzkušenější hráč Karlovarska zažívá se začátkem volejbalové extraligy také jednu velkou osobní premiéru. O víkendu doma proti Zlínu nastoupil poprvé v nejvyšší soutěži v roli kapitána týmu. „Pokud by se náš stroj měl zadrhnout, zařídím se podle toho, ale nebudu to řešit teď,“ hlásí osmatřicetiletý volejbalista.

Extraligovou premiérou proti Zlínu se zabývali volejbalisté Karlovarska už od začátku týdne. „Trenéři a náš statistik nám rozeslali videa, takže jsme si soupeře nejdřív načítali sami,“ vypráví Filip Rejlek. Od pátku pak do utkání ještě s týmem zhlédl dvě společná videa. „Abychom si řekli taktiku, kterou na našeho soupeře budeme aplikovat,“ dodává Rejlek.

Jaká panuje nálada v týmu Karlovarska na začátku extraligy?
Nálada v mužstvu je dobrá, bojovná. Po dlouhé pauze a dvouměsíční přípravě jsou všichni natěšení. Zápas, to je něco úplně jiného než suchá příprava a přípravné turnaje. Každý se chce ukázat.

Vás osobně čeká jubilejní 20. sezona v profesionálním volejbale. Co po těch letech prožíváte?
Nervozitu určitě ne, spíš jsem natěšený po té dlouhé přestávce a po dovolené. Lehká nervozita přichází těsně před zápasem, ale po těch dvaceti letech už to není to, co to bývalo.

V přípravě jste odehráli tři turnaje v silné konkurenci, ligový zápas má ale jiné parametry.
Je pravda, že přípravné turnaje se s ligou nedají vůbec srovnávat, protože emoce, nasazení, adrenalin tam nejsou takové jako v soutěžním zápase. Ale nějak speciálně jsem se na to nepřipravoval, protože věřím, že mužstvo bude fungovat. A pokud by tam byl do budoucna nějaký náznak toho, že by se náš stroj měl trošičku zadrhnout, pak se podle toho zařídím, ale nebudu to řešit teď.

Jak se zapojili Vojta Patočka a Marcel Lux, kteří naskočili do přípravy na poslední chvíli?
Oba reprezentanti se zapojili velice dobře. Vojtu znám už z předešlé sezony, je to velký pracant a bojovník. Stihl odehrát ještě turnaj v Liberci. Marcel se vrátil s trošku bolavým kolenem, ale dává ho dohromady a taky nastoupil. Měl sice mít delší volno, ale to on nechtěl, a tak hned druhý den v Liberci už taky hrál. Takže kluci po náročném létě, kdy si skoro neodpočinuli a po sezoně šli do nároďáku, ukázali, že jsou to týmoví hráči a hned se zapojili.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž