Zlínský volejbalista Róbert Hupka (v tmavě modrém) během utkání proti Kladnu

Zlínský volejbalista Róbert Hupka (v tmavě modrém) během utkání proti Kladnu | foto: Jan Salač, MAFRA

Zlínští volejbalisté prohráli a v boji o play-off si přitížili

  • 0
Trápí se celou sezonu a domácí derby s Brnem to jenom podtrhlo. Zatímco ve dvou vítězných setech volejbalisté Fatry Zlín soupeře jednoznačně předčili (25:18, 25:20), ve třech prohraných sadách nezvládli těsné koncovky (23:25, 22:25, 12:15).

„Jsou určité úseky ve hře, kdy začneme řetězit chyby a za dvě minuty je po setu. Soupeř byl k poražení,“ štvala trenéra Romana Macka zbytečná prohra. „Když bylo potřeba, pomohl si na rozdíl od nás servisem, kterým nás neustále tlačil. Nebyli jsme důrazní v obraně, nepřidali jsme žádný nadstandardní zákrok v poli.“

Dvě kola před koncem základní části klesl jeho celek z osmého místa na desáté a jeho vyhlídky na postup do čtvrtfinále extraligy nejsou příznivé. Zlín přeskočila o bod dvojice Benátky nad Jizerou - Odolena Voda, která má navíc výhodnější los.

„Nejsme v komfortní situaci, ale hrajeme dále. Musíme se snažit to urvat, bude to však hodně obtížné,“ ví Macek.

Zlínští volejbalisté se střetnou ještě doma s Českými Budějovicemi (4. nebo 6. března) a venku s ČZU Praha (11. března). Pokud neuspějí, čeká je dvoukolová nadstavba o 9. až 12. příčku.

Sezonu přitom dokončí až s třetím nahrávačem. Jan Barák uzavřel v lednu profesionální kariéru, jednička Peter Porubský má po utkání v Benátkách zlomený kotník. Zápas s Brnem tak odtáhl Duc Luan Truong.

„Hrál dobře, dodržel taktické pokyny, co se týče distribuce nahrávky. Smečaři mu ale v bodových situacích moc nepomohli,“ podotkl Macek, jehož tým teď čeká dvoutýdenní pauza. „Kompletně jsme změnili složení nahrávačů, takže máme na čem pracovat.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž