Miroslav Čada radí volejbalistkám Prostějova

Miroslav Čada radí volejbalistkám Prostějova | foto: Tomáš Frait, MAFRA

Léčba Čadou zafungovala, Prostějov smetl volejbalistky Olympu

  • 0
Prostějovské volejbalistky po výměně trenéra přerušily sérii porážek a ve 22. kole extraligy zvítězily nad pražským Olympem hladce 3:0 (13, 16, 17). Ve středu u vedoucího týmu tabulky skončil Peter Goga a na lavičku se vrátil Miroslav Čada, který s Prostějovem získal všech osm mistrovských titulů.

„Některé věci jsem si musel znovu přehrát, ale nebyla to zase tak dlouhá doba,“ řekl Čada k návratu na trenérský post. „S výkonem proti Olympu jsem byl spokojen, nebyly tam žádné výpadky. Chtěli jsme se prosazovat útokem středem i ze zadních pozic a to se dařilo,“ dodal na tvcom.cz.

Nejlepší český klub posledních let v minulých týdnech vypadl z Poháru CEV a následně přišly i nečekané porážky s domácími soupeři. Nejprve Prostějov prohrál v extralize doma s Olomoucí, výsledkem 2:3 stejnému týmu podlehl i ve finále Českého poháru a před týdnem utrpěl další pětisetovou porážku v Ostravě.

Proti Olympu však Hanačky začaly vítězstvím 25:13 v úvodní sadě, další sety pak vyhrály podobně hladce 25:16 a 25:17. Za hodinu a deset minut bylo po všem. „Herně jsme se v porovnání s minulými zápasy o dost zlepšily, ale musíme dál makat. Olymp má mladé volejbalistky a tolik nám nevzdoroval,“ uvědomuje si nahrávačka Veronika Tinklová.

„A teď se chceme zlepšovat dál. Celý tým můžu pochválit za dobrý výkon a obzvlášť výborně zahrála Heidy Rodriguezová, která se často prosazovala i přes dvojbloky hostů,“ cenil si Čada.

V čele tabulky má Prostějov šestibodový náskok před Olomoucí, která nastoupí proti Ostravě až ve středu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž