Veronika Strušková (uprostřed) v dresu Olomouce.

Veronika Strušková (uprostřed) v dresu Olomouce. | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Volejbalistky Olomouce v Přerově ladily na Kamnik a Budapešť

  • 1
Omlazené přerovské volejbalistky proti zkušené a sehrané Olomouci? Tohle hanácké derby mělo v 7. kole extraligy jasného favorita, který nedopustil komplikace a zvítězil 3:0. Stejným výsledkem skončil i zápas ve Šternberku, kde domácí podlehli ambicioznímu nováčkovi z Liberce.

Přerov dokázal vysokoškolačkám v prvním setu vzdorovat a stáhnout na 22:23, to však byl poslední dramatický moment v zápase. Ve zbylých dvou setech domácí tým uhrál 15 a 19 bodů.

„Je to pořád dokola. Přijede zkušený soupeř hrající poháry a aspirant na titul. Odehrajeme s ním velmi dobré pasáže a pak uděláme nesmyslné chyby. Tentokrát jsme v prvním setu udělali jedenáct chyb a prohráli ho o tři body. Holkám nelze upřít bojovnost a určitě ostudu neudělaly. Teď se ale musíme připravit na důležitý souboj se Šternberkem,“ hledí už dopředu trenér Přerova Radim Vlček.

Olomoucký kouč Jiří Teplý byl spokojený především s výsledkem, předvedená hra ho však nadchnout nemohla. „Přijeli jsme si pro povinné vítězství a to se nám podařilo. Bylo to však utkání plné chyb, hlavně na naší straně,“ zaznamenal Teplý, který už chystá tým na domácí turnaj středoevropské ligy MEVZA. V ní zítra Olomouc hostí Kamnik, ve středu se Slovinky utkají s Budapeští a o den později vyzve Maďarky domácí tým. Všechna utkání začínají v 17 hodin.

Šternberk zatím v soutěži porazil jen poslední Fénix Brno a nevedlo se mu ani proti Liberci (-15, -21, -12). „Narazili jsme na silného soupeře. Podařil se nám jen druhý set. V prvním a třetím nás soupeř jasně přehrál, hlavně jsme pouštěli balony zbytečně na zem,“ uvedl domácí kouč Martin Hroch.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž