ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Volejbalistky Olomouce smazaly v derby Přerov, Prostějov dominoval

  • 0
Volejbalistky Prostějova v 16. kole extraligy potvrdily roly jasných favoritek a neztratily ani set na palubovce Fénixu Brno. Stejně si vedla i druhá Olomouc v domácím derby proti Přerovu.

Osmý tým tabulky přijel na půdu druhé Olomouce pouze se sedmi hráčkami a bez liber, dalších pět Přerovanek dorazilo do haly ze svého juniorského zápasu až za stavu 16:5 pro Univerzitu Palackého. V tu chvíli už se rozhodovalo pouze o výši konečného skóre.

„Začátek utkání ovlivnila absence části našeho týmu. Zápas ukázal výkonnostní rozdíl mezi celky. Konkurenceschopní jsme byli pouze od poloviny druhého do půlky třetího setu. Pochvalu z našeho družstva zaslouží Svobodová a Vander Meerová,“ řekl trenér Přerova Radim Vlček.

„V prvním setu soupeř nastoupil v nekompletní sestavě a jednoznačně prohrál. Tento výsledek nás trochu ukolébal a druhá sada už byla trochu komplikovanější. Naštěstí ve třetím setu od stavu 5:8 jsme začali hrát koncentrovaněji a po těžké sérii zápasů jsme uhráli potřebný výsledek 3:0,“ konstatoval olomoucký kouč Teplý.

Stejný výsledek uhrál doma pátý Liberec proti předposlednímu Šternberku. „Jednoznačné vítězství domácího týmu. Náš tým srážely nevynucené chyby na servisu a na síti. Jinak ale náš mladý kádr podal slušný výkon,“ hodnotil šternberský trenér Martin Hroch.

„Zodpovědný výkon ve všech herních činnostech rozhodl o našem jednoznačném vítězství. Soupeři jsme nedali žádnou šanci,“ mínil trenér Liberce Libor Gálík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž