Ostravská smečařka Helena Kojdová útočí kolem brněnského bloku.

Ostravská smečařka Helena Kojdová útočí kolem brněnského bloku. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravské volejbalistky rozjely souboj o bronz proti Brnu vítězně

  • 0
Brněnské volejbalistky se rozcvičovaly s takovou vervou, že Šárka Šloufová měla šrám na čele a Ivana Zburová naražené zuby po srážce se spoluhráčkou. Přesto Brňanky úvodní utkání o třetí místo v extralize v Ostravě prohrály 2:3. Přitom měly blízko k obratu, když dotáhly ztrátu úvodních dvou setů.

„Na podání a v útoku jsme v prvních dvou setech udělali dvacet osm chyb,“ povzdechl si brněnský trenér Marek Rojko. „Až když jsme přestali chybovat, tak jsme se vzchopili. Ale na to, že šlo o třetí místo, to byl slabý zápas. Obrovské množství chyb bylo na obou stranách.“

To potvrdila brněnská univerzálka Nikola Pištěláková: „První dva sety jsme pokazily moc servisů. K tomu jsme udělaly hodně vlastních chyb. Pak jsme ale domácí zatlačily servisem a přestaly tolik riskovat. Bohužel tie break jsme nezvládly psychicky.“

Ostravanky se po dvou získaných setech zasekly, často měly potíže s přihrávkou, byť jejich trenér Zdeněk Pommer si to nemyslí.

„Brno zlepšilo servis a my ty dva sety hráli nedůrazně a polovičatě. Tak se v boji o placku nedá hrát,“ podotkl Pommer. „Lépe jsme ale blokovali.“ Takto Ostrava získala 15 bodů, zatímco hostující tým osm.

„Možná jsme polevily v koncentraci a už si myslely, že to máme vyhrané. Soupeřky se rozehrály,“ komentovala ostravská blokařka Kateřina Zemanová ztrátu dvousetového vedení. 

Do tie breaku vstoupily Ostravanky sebevědoměji. A výrazně jim v něm pomohl servis Nachmilnerové a Valkové.

„Nejlepší bylo, když jsme na síti balon jen sklepávaly,“ usmála se Kateřina Zemanová. To si pochvalovala podání svých spoluhráček, které protivnice několikrát přihrály až na síť, kde ho snadno vrátila na brněnskou polovinu hřiště.

„Pomohla nám touha po vítězství a báječní fanoušci, kteří přeřvali ty brněnské,“ dodala Zemanová. „Vedeme jedna nula, a to je podstatné. Holky si zaslouží poděkování, protože hrají hodně zápasů během krátké doby,“ řekl Zdeněk Pommer.

Druhý duel série na dvě vítězství se hraje v Brně ve středu od 18.00. „Pevně věřím, že budeme méně chybovat a že se do Ostravy vrátíme,“ řekl brněnský kouč Marek Rojko.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž