Radost libereckých volejbalistů.

Radost libereckých volejbalistů. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Souboj o bronz se Lvy zahájili volejbalisté Liberce jasnou výhrou

  • 1
Po semifinálové porážce 0:3 na zápasy od Českých Budějovic pokračují volejbalisté liberecké Dukly v extraligové sezoně soubojem o konečné třetí místo. Do série o bronz, která se hraje na dvě vítězná utkání, vlétli suverénně a v úterý v domácím prostředí smetli Lvy Praha jasně 3:0.

Klíčový pro vývoj zápasu byl první set. V něm Liberečtí od začátku vedli, ale za stavu 21:17 hosté zabrali a ještě si vynutili dramatickou koncovku. Tu však domácí zvládli, nabrali potřebné sebevědomí a v dalším průběhu už měli jednoznačně navrch. Druhou sadu vyhráli drtivě rozdílem třídy o dvanáct bodů a ve stejně dominantním duchu pak ve třetím dějství dovedli zápas do vítězného konce.

„Hráli jsme konstantně a spolehlivě s minimem chyb, to bylo nejpodstatnější. Za tři sety jsme neměli ani jednu chybu v útoku a jen osm chyb na servisu, což bylo skvělé,“ pochvaloval si kouč Dukly Michal Nekola. „Kluci prostě chtějí v boji o bronz odčinit to zklamání ze semifinále.“

Lídrem Libereckých byl univerzál Michal Kriško, jenž ničil Lvy na servisu i v útoku a se sedmnácti body byl nejlepším mužem duelu.

Druhé utkání, po němž už mohou volejbalisté Dukly oslavit zisk bronzových medailí, je na programu tuto sobotu v Praze.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž