Radost volejbalistů Českých Budějovic.

Radost volejbalistů Českých Budějovic. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Budějovičtí volejbalisté odvrátili mečboly a mají k bronzu blíž

  • 3
Volejbalisté Českých Budějovic mají blíž k extraligovému bronzu než Liberec a vybojovat ho mohou už v sobotu v hale Dukly. Dramatický zápas vyhrál Jihostroj doma po odvrácení tří mečbolů 18:16 v pátém setu.

Českobudějovický ani liberecký tým nepůsobily dojmem, že prohranou sérií o finále ztratily motivaci. O bronzové medaile se srdnatě rvaly. V závěru po vítězství sahali hráči Dukly, jenže tři mečboly jim byly málo. „Byli jsme už v klinické smrti,“ přiznal kouč domácích René Dvořák.

Liberec totiž vedl v tie-breaku 13:10, jenže loňské mistry z Českých Budějovic držel ve hře Fila, který do posledního setu nastoupil netradičně místo na postu smečaře na univerzálu a vyrovnal na 13:13. Jediný míč pak třikrát dělil od prvního bodu v sérii Duklu. Její libero Kopáček však nezpracoval servis Palguta a Jihostroj dokonal obrat.

„V závěru jsme měli lehké zranění a museli improvizovat, šli jsme do toho totálně na krev. Takové koncovky vyhrává psychicky silnější, ne fyzicky,“ dodal Dvořák. Pokud v sobotu pod Ještědem uspějí domácí, o majitelích bronzu se rozhodne za týden v úterý v hale Jihostroje. Tu pak čeká demolice a začne výstavba nového centra.

Souboj o ligový titul mezi Kladnem a Karlovarskem začne ve středu.

Play off volejbalové extraligy mužů

o 3. místo, první zápas

České Budějovice - Liberec 3:2 (-22, 21, 18, -21, 16)
Nejvíce bodů:
Michálek 24, Todua 19, Fila 15, Křesťan 14 - Galabov 21, Štokr 19, Holubec a Leikep po 9.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž