Michal Nekola

Michal Nekola | foto: CEV

Za první tři sety potřebujeme nafackovat, mrzí libereckého kouče

  • 0
Dramatickou, více než dvouapůlhodinovou bitvu nabídla pondělní pozdně večerní dohrávka 8. kola extraligy. Favorizovaní volejbalisté Dukly Liberec prohrávali v domácím prostředí s Příbramí 1:2 na sety, ale duel dokázali otočit a vyhrát 3:2 po tie breaku.

Ve své hale si tak udrželi neporazitelnost, když zvítězili i v pátém letošním utkání, ale v tabulce nejvyšší soutěže klesli kvůli zisku dvou bodů místo očekávaných tří na 6. místo.

„Za první tři sety bychom potřebovali nafackovat, takže spokojený nejsem,“ tvrdil Michal Nekola, liberecký trenér. „Pomohli nám až střídající hráči, oživili hru a naštěstí jsme vyhráli.“ 

Jeho svěřenci totiž v úvodních třech setech pokaždé vedli o tři až šest bodů, ale nedokázali to potvrdit. První sadu ještě v infarktové koncovce, v níž odvrátili čtyři příbramské setboly a naopak svůj třetí proměnili, zvládli, ale v dalších dvou už v závěrech totálně propadli. „V těchto momentech naprosto selháváme v útoku. To je aktuálně náš největší problém,“ konstatoval Nekola.

„Hráli jsme hrozně křečovitě, nebyla v tom žádná lehkost a uvolněnost, zato Příbramští hráli odvážně a vycházelo jim to,“ popsal ztracené sety Václav Kopáček, libero Dukly.

Ve čtvrtém dějství, v němž se dostali více do hry náhradníci Indra, Srb a Šafranovič, už si Liberečtí náskok vzít nenechali a vyhráli ho jednoznačně. V tie breaku pak domácí přežili dvě kritické chvíle, za stavu 10:11 přišel na servis zkušený Štokr a skóre se i díky zpevněným blokům přelilo na konečných 15:11.

„Je to zápas, který se má vyhrát za tři body..., ale klobouk dolů před Příbramí. Nakonec jsem rád, že jsme vyhráli, ale ta hra je z naší strany zatím špatná,“ zlobil se liberecký kapitán Jan Štokr. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž