Eva Rutarová (vlevo) blokuje míč u sítě.

Eva Rutarová (vlevo) blokuje míč u sítě. | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Liberecké volejbalistky opouští kapitánka, přicházejí reprezentantky

  • 1
Zatímco před rokem se kádr extraligových volejbalistek Dukly Liberec obměnil z více než poloviny, letos už nejsou změny tak razantní. Opory bronzového týmu smečařku Mikšíkovou a kapitánku a blokařku Holubcovou nahradí členky národního týmu z moravských klubů.

Ve své historicky druhé sezoně existence oslavily volejbalistky Dukly Liberec v dubnu zisk bronzových medailí. Do příštího ročníku už půjdou v mnohem stabilizovanější sestavě a s myšlenkami na ještě vyšší příčky.

Aktuálně se torzo libereckého týmu bez českých, slovenských, mládežnických či beachvolejbalových reprezentantek věnuje regeneraci a doplňkovým sportům, do plné letní přípravy se kompletní družstvo po pětitýdenním volnu zapojí koncem července.

Před rokem se kádr výrazně změnil, letos naopak skončily jen tři hráčky. „Před novou sezonou už sázíme na stabilizaci týmu a po bronzu je naším cílem postup do finále extraligy,“ tvrdí Libor Gálík, kouč libereckých volejbalistek.

Z loňského bronzového kádru už v Liberci nebudou působit slovenská smečařka Lucia Mikšíková, kapitánka a blokařka Laura Holubcová, ani zkušená smečařka Markéta Veselá. Pod Ještěd naopak přicházejí dvě české reprezentantky smečařka Eva Svobodová z Přerova a blokařka Eva Rutarová z Prostějova.

„Myslím, že se tím náš kádr ještě zkvalitní, protože obě by měly patřit do základní sestavy,“ míní Libor Gálík.

Kádr libereckých volejbalistek k tomu ještě doplní nadějné mládí Dukly: juniorská blokařka Karolína Bartošová a z kadetského celku smečařka Lucie Šulcová, beachvolejbalová reprezentantka a členka nejlepšího českého mládežnického „pískového“ páru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž