České plážové volejbalistky Markéta Sluková (vpředu) a Kristýna Kolocová

České plážové volejbalistky Markéta Sluková (vpředu) a Kristýna Kolocová porazily soupeřky z Rakouska. (28. července 2012) | foto: AP

Na MS v plážovém volejbalu míří osm Čechů v čele s Kolocovou a Slukovou

  • 0
Dva mužské a dva ženské české páry míří na mistrovství světa v plážovém volejbalu. V polských Starých Jablonkách budou začátkem července hrát nejen Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou, ale i Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou, Přemysl Kubala s Petrem Benešem a Robert Kufa s Janem Hadravou.

Kolocová se Slukovou jako patnácté nasazené narazí ve skupině L na turnajové desítky Fernándezovou s Baquerizovou ze Španělska, Rusky Prokopěvovou, Popovovou a na americkou dvojici Rossová, Dayová.

"No, lehké to mít nebudeme, o tom žádná. Na olympiádě jsme ale taky měly skupinu nelehkou a zas tak špatně to nedopadlo, tak uvidíme, jak se s tím popereme tentokrát," komentovaly hráčky přezdívané Kiki & Maki los na sociálních sítích. Loni na olympiádě v Londýně česká dvojice vybojovala dělené páté místo.

Bonnerová s Hermannovou mají ve skupině favorizované Brazilky Agathu s Antonelliovou. Dále se střetnou s Němkami Ludwigovou a Walkenhorstovou, čtvrtým párem ve skupině jsou Švýcarky Goricanecová, Hüberliová.

Veteráni Kubala s Benešem budou hrát s Brazilci Ricardem a Álvarem Filhem, Rakušany Dopplerem a Horstem a s Kazachy Jakovlevem a Kulešovem.

Kufa s Hadravou se na svém prvním seniorském šampionátu střetnou s domácími Poláky Kadziolou a Szalankiewiczem, s Nizozemci Brouwerem a Meeuwsenem a s Henriquezem a Colinou z Venezuely.

Z každé z 12 skupin postoupí do play-off vždy dva páry a dalších osm ze třetích míst. Šampionát na severu Polska u Mazurských jezer začne 1. července.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž