David Konečný (ilustrační snímek)

David Konečný (ilustrační snímek) | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Kladnu pomohl do semifinále volejbalového poháru i Konečný

  • 0
K vydřenému postupu do semifinále Českého poháru pomohl volejbalistům Kladna i bývalý reprezentant David Konečný. Pětinásobný mistr Francie uzavřel se středočeským klubem dohodu zatím jen na čtvrtfinálovou odvetu s Ústím nad Labem, kterou Kladno doma rozhodlo ve zlatém setu. Pětatřicetiletý univerzál čeká na zahraniční nabídku.

Konečný strávil po odchodu z Ostravy devět let v Tours, s předním francouzským klubem se loni rozloučil triumfem v Poháru CEV. Od té doby byl bez angažmá, od podzimu trénoval s kladenským týmem.

„David čeká na angažmá z Evropy. Ovšem zájem o něj máme také my v Kladně,“ řekl webu vasekladno.cz ještě před utkáním trenér extraligových vicemistrů Milan Fortuník. „Rád Kladnu pomůžu, ale neznamená to, že za Kladno dohraju sezonu. O svém dalším angažmá chci mít jasno v pondělí,“ doplnil Konečný.

Kladno v úvodním pohárovém čtvrtfinále v Ústí nad Labem zvítězilo 3:1, doma ale favorizovaný obhájce trofeje stejným poměrem prohrál. Ve zlatém setu kladenští volejbalisté odvrátili devět mečbolů a zvítězili 27:25.

Do semifinále postoupily i celky Liberce a Českých Budějovic, zbývající čtvrtfinálová odveta Karlovarsko - Zlín se hraje 6. února.

Český pohár volejbalistů - čtvrtfinále, odvety

Kladno - Ústí n. L. 1:3 (-17, -22, 22, -21), zlatý set 27:25, první zápas 3:1, postoupilo Kladno

Brno - České Budějovice 2:3 (24, 26, -22, -16, -13), první zápas 1:3, postoupily České Budějovice

Liberec - Příbram 3:0 (19, 23, 23), první zápas 3:1, postoupil Liberec


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž