České volejbalistky (zleva) Michaela Mlejnková, Andrea Kossániyová a Barbora...

České volejbalistky (zleva) Michaela Mlejnková, Andrea Kossániyová a Barbora Purchartová v akci během duelu Evropské ligy proti Španělsku. | foto: ČTK

Volejbalistky hostí Bělorusko, volejbalisté hrají ve Španělsku

  • 0
Pouhý bod chybí českým volejbalistkám k postupu do turnaje Final Four Evropské ligy. Získat jej mohou v jednom z posledních dvou duelů s Běloruskem. První je na programu tuto sobotu od 18 hodin v Jindřichově Hradci, odveta ve středu v Minsku.

Muži nastoupí v neděli ve Valladolidu proti Španělsku, nad nímž v Praze zvítězili 3:1. Je to zatím jejich jediná výhra.

Volejbalistky mají ze čtyř zápasů plný počet bodů, ztratily jediný set, a to ve středu v Bratislavě se Slovenskem. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera mají v tabulce před druhým Běloruskem náskok pěti bodů.

„I když Bělorusko ztratilo v zápasech se Španělskem čtyři body, bude podle výsledků nejsilnějším protivníkem ve skupině. Naším cílem je v domácím prostředí navázat na vítěznou sérii a zajistit si už v tomto zápase před odvetou v Minsku vítězství ve skupině a postup do Final Four,“ uvedl trenér Pommer.

Výběr Michala Nekoly ztratil v minulém kole slibně rozehraný duel s Portugalskem a po třech neproměněných mečbolech se s halou na Podvinném mlýně rozloučil prohrou 2:3. V tabulce skupiny C jsou Češi poslední se stejným bodovým ziskem jako jejich nadcházející soupeř Španělsko.

„Zbytečně jsme si zkomplikovali situaci a ztratili body. Pokusíme se tento výpadek napravit nyní ve Španělsku, proti kterému se nám v prvním zápase v Praze dařilo dostat soupeře pod tlak. Ovšem v domácím prostředí budou Španělé hodně nebezpeční,“ uvedl trenér Nekola.

Díky pořadatelství závěrečného turnaje v Karlových Varech mají čeští volejbalisté účast ve Final Four jistou. Evropská liga žen vyvrcholí 14. a 15. června v Budapešti.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž