Jan Kuliha (vpravo) z Českých Budějovic smečuje proti Příbrami.

Jan Kuliha (vpravo) z Českých Budějovic smečuje proti Příbrami. | foto: Marek Podhora, MAFRA

První úkol splněn. Volejbalisté Českých Budějovic porazili Příbram

  • 0
Na volejbalisty českobudějovického Jihostroje čeká poslední velká výzva letošní sezony – extraligové play-off. Kam až dokráčí několikanásobný český mistr, který poslední ligový titul získal před třemi lety?

Napovědět mohl první čtvrtfinálový duel proti Příbrami včera v českobudějovické sportovní hale.

Velmi slušná návštěva viděla od domácích hráčů rozpačitý začátek. Jihostroj sice rychle vedl, ale pak mu přestaly vycházet útoky i hra v poli a na taraflexu dominovali hosté z Příbrami. A tomu odpovídal i výsledek úvodního setu – 16:25.

Také ve druhém dějství tahali nejprve za kratší konec volejbalisté Jihostroje, ale přesto drželi s Příbramí krok. A v koncovce se Českobudějovičtí zvedli díky smečaři Petru Michálkovi, který je dotáhl k výhře 25:23.

Diváci v hale sledovali dramatický zápas i dál. Mohli jen litovat, že Jihostroj musí hrát bez zraněných opor, univerzála Sebastiana Geverta a smečaře Tomáše Fily. Trenér René Dvořák ovšem do hry poslal 17letého univerzála Marka Šotolu, pro kterého to byla premiéra v A-týmu. A vedl si dobře, hlavně při útocích na kůlech. I díky němu Jihostroj vyhrál třetí sadu 25:22. A nakonec byl lepší také v té čtvrté (25:23).

První zápas tak vyhrál 3:1 na sety a má první bod. Dnes se oba týmy do českobudějovické sportovní haly vrátí, od 18 hodin je čeká druhý zápas čtvrtfinále. Pak se série na čtyři vítězství přesune do Příbrami.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž