Plážové volejbalistky Taiana Lima a Talita Da Rocha.

Plážové volejbalistky Taiana Lima a Talita Da Rocha. | foto: Profimedia.cz

První ze tří turnajů na písku v Cancúnu ovládly Talita s Taianou

  • 1
Provizorně složená dvojice plážových volejbalistek Talita, Taiana dotáhla své tažení turnajem Světového okruhu v Cancúnu do vítězného konce. Ve finále prvního ze tří čtyřhvězdičkových podniků na mexickém písku si Brazilky poradily s kanadskými mistryněmi světa Sarah Pavanovou a Melissou Humanaovou-Paredesovou po setech 19:21, 24:22 a 15:10. Pro osmatřicetiletou Talitu to byl už 35. titul na okruhu.

„Fungovala mezi námi výborná chemie, je těžké to vysvětlit,“ řekla po finálovém obratu Taiana. „Za celý turnaj jsme ani jednou neprohrály, i když jsme narazily na několik špičkových týmů v čele s Kanaďankami a dvěma brazilskými páry, jež se kvalifikovaly na olympiádu,“ dodala.

Talita navázala na někdejší spolupráci s Taianou kvůli tomu, že její současná spoluhráčka Maria Antonelliová dala přednost kondiční přípravě v Brazílii. Nakonec slavily šestý společný triumf, první od srpna 2013.

Talita se díky 35. prvenství posunula v historickém pořadí mezi ženami na páté místo. Před ní jsou Brazilky Larissa (62) s Julianou (49) a Američanky Kerri Walshová-Jenningsová (56) s Misty Mayovou-Treanorovou (43).

V Cancúnu se uskuteční ještě další dva turnaje Světového okruhu, ten příští začne již ve čtvrtek znovu i s účastí Markéty Nausch Slukové s Barborou Hermannovou i Michaly Kvapilové s Michaelou Kubíčkovou. První turnaj českým hráčkám nevyšel, prohrály shodně oba zápasy ve skupině.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu

kategorie 4* v Cancúnu (Mexiko)

Ženy:

Finále:
Talita, Taiana (9-Braz.) - Humanaová-Paredesová, Pavanová (4-Kan.) 2:1 (-19, 22, 10).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž