Barbora Hermannová v akci

Barbora Hermannová v akci | foto: FIVB

Plážové volejbalistky Sluková a Hermannová zdolaly v Cancúnu turnajové jedničky

  • 0
Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou porazily na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v Cancúnu nasazené jedničky Agathu a Dudu z Brazílie ve dvou setech. Po vítězství 21:18, 21:11 obsadily první místo ve skupině a postoupily přímo do osmifinále.

Ondřej Perušič a David Schweiner vypadli v prvním kole play off a nenavážou na třetí příčku z předchozího čtyřhvězdičkového turnaje v mexickém letovisku, který skončil v úterý. Vítězové březnového podniku v Dauhá prohráli 1:2 na sety s ruskými beachvolejbalisty Iljou Lešukovem a Konstantinem Semjonovem, které před pěti dny na mexickém písku porazili ve čtvrtfinále.

Slukové a Hermannové předchozí mexický turnaj nevyšel, ve skupině prohrály oba zápasy. Tentokrát si naopak připsaly dvě vítězství. Proti třetímu páru světového žebříčku Agatha, Duda hrály v nevyzpytatelném pobřežním větru trpělivě a po vydařeném vstupu do druhé sady nečekaně lehce dokráčely k cenné výhře. Agatha je mistryní světa z roku 2015, o rok později získala v Riu olympijské stříbro.

Schweiner s Perušičem museli do prvního kola play off poté, co v duelu o prvenství v základní skupině a přímý postup do osmifinále podlehli olympijskému vítězi Philipu Dalhausserovi a jeho spoluhráči Nicholasi Lucenovi 1:2 na sety. Čeští hráči porazili Američany v březnu v Dauhá na cestě za prvním titulem ze Světového okruhu. Tentokrát ale úvodní set prohráli o sedm bodů, a třebaže druhou sadu po dramatické koncovce získali poměrem 26:24, nakonec se z prvního místa v tabulce skupiny F radovali jejich protivníci. Zápas trval bezmála hodinu.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu

kategorie 4* v Cancúnu (Mexiko):

Muži:

Skupina F: Dalhausser, Lucena (11-USA) - Perušič, Schweiner (6-ČR) 2:1 (14, -24, 11).

Play off - 1. kolo: Lešukov, Semjonov (17. Rus.) - Perušič, Schweiner (6-ČR) 2:1 (-20, 16, 7).

Ženy:

Skupina A: Hermannová, Nausch Sluková (16-ČR) - Agatha, Duda (1-Braz.) 2:0 (18, 11).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž