Momentka z utkání volejbalové extraligy Beskydy - Zlín.

Momentka z utkání volejbalové extraligy Beskydy - Zlín. | foto: Jan Salač, MAFRA

Beskydské volejbalisty ničí zranění. Utápějí se u dna extraligy

  • 0
Mišek, Kristian, Benda, Perry, Unzeiting, Kiša... Fanoušci se učí nová jména volejbalistů Black Volley Beskydy. „Snažíme se do tréninků i zápasů zapojovat naše mladé kluky. Dostávají šanci, ale je to těžké,“ řekl trenér frýdecko-místeckého celku Jakub Salon.

Příčinou masivního omlazení jsou úspory v klubu, ale také hodně zranění. Už v přípravě z kádru vypadl polský univerzál Marek Komorowski. Mimo hru je i nejúdernější smečař Marek Mečiar, jenž je po operaci menisku a mimo hru bude až šest týdnů.

„Ani americký blokař McLain není zdravotně v pořádku,“ upozornil Salon. „Od začátku trénujeme s jedním univerzálem. Chybí nám více lidí, a tak spoléháme na kluky, kteří by ještě neměli tým úplně táhnout. Ale musíme se s tím poprat.“

Beskydští v průběhu sezony ve snaze oživit tým vyměnili smečaře Jana Pospíšila za Matěje Kolouška z Ústí nad Labem. Leč o posílení kádru i vzhledem k úsporám a tomu, že nikdo v této sezoně nesestupuje, neuvažují.

Jenže osm kol před koncem základní části extraligy to vypadá na brzký konec sezony, jelikož na desáté místo zaručující předkolo play off, na němž je překvapivě Liberec, ztrácejí čtyři body. Naproti tomu před posledním, dvanáctým Zlínem mají náskok šesti bodů.

Nakopnout tým se nedaří ani střídáním nahrávačů. Zatímco sezonu začal jedenadvacetiletý Adam Provazník, který přišel z Brna, v minulých utkáních byl jedničkou dvacetiletý odchovanec Tomáš Mišek.

Oslabení volejbalisté Beskyd chtějí sázet na dravé mládí

„Přijde mi, že tým s Miškem teď šlape trochu lépe,“ vysvětlil změnu trenér Salon. „A navíc, pokud kluci nebudou zodpovědní a nebudou dělat svou práci, tak hrát nebudou.“

Co s tím?

„Musíme dál poctivě trénovat a věřit, že se posuneme výše. Pak můžeme přemýšlet o tom, jak kádr doplnit. Pokud by ale kluci zůstali na stejné úrovni, bylo by něco špatně,“ odpověděl Jakub Salon.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž