Andrea Kossányiová z Prostějova.

Andrea Kossányiová z Prostějova. | foto: ČTK

Smečařka Kossányiová se z Prostějova znovu vydá do polské ligy

  • 0
Reprezentační smečařka Andrea Kossányiová se po roce v Prostějově vrátí do polské ligy. Čtyřiadvacetiletá opora volejbalové reprezentace se dohodla na angažmá v Krakově, šestém týmu uplynulé ligové sezony.

Se suverénem domácí extraligy Prostějovem získala dohromady čtyři mistrovské tituly. Mezitím dva roky působila ve Vratislavi. „Dříve jsem už dva roky v Polsku hrála, takže moc dobře vím, že je v Polsku volejbal na top úrovni. Vlastně i tak trochu vím, do čeho jdu,“ řekla Kossányiová pro web volleycountry.com.

S Vratislaví získala v Polsku bronzovou medaili a obsadila 4. místo, s Krakovem by ráda znovu bojovala na špici. „Krakov letos skončil na šestém místě, což si myslím, že ze čtrnácti týmů v silné a vyrovnané polské lize je velice slušný výsledek. Doufám, že letos se popereme i o lepší příčky v tabulce, třeba i o medaile,“ dodala nejlepší smečařka juniorského mistrovství Evropy v roce 2010.

Prostějov po desetiletém kralování na domácí scéně změnil klubovou politiku a výrazně snížil rozpočet. Klub proto už opustila řada hráček.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž