SETKÁNÍ. Martina Navrátilová a Petra Kvitová se při natáčení dokumentu pro CNN prošly slavným areálem ve Wimbledonu. | foto: Facebook Wimbledon

Zářily i v mrazech. Kvitová s Navrátilovou si užily den ve Wimbledonu

  • 51
Rozzářily Wimbledon jako už několikrát předtím. Jenže tohle bylo jiné. Petra Kvitová a Martina Navrátilová se areálem s nejslavnějšími travnatými kurty světa procházely v třeskutých mrazech. Přesto s úsměvy, natáčení dokumentu pro americkou televizní stanici CNN si české levoruké královny Wimbledonu užívaly.

V Londýně se v uplynulých dnech potkaly dvakrát - nejdřív v pondělí absolvovaly vyhlášení prestižních ocenění Laureus, pak na úterý souhlasily s filmovacím dnem ve Wimbledonu.

O ČEM SI POVÍDAJÍ? Dvě české vítězky slavného Wimbledonu Petra Kvitová a
VZPOMÍNKA NA LOŇSKÝ ROK. Petra Kvitová v rámci návštěvy wimbledonského areálu

V únorových mrazech se mimořádně lišil od jejich posledního setkání začátkem loňského července. Tehdy, ve sluncem zalitém areálu došlo dokonce na slzy, když legendární Martina Navrátilová gratulovala Petře Kvitové k jejímu prvnímu grandslamovému titulu. 

Při úterní návštěvě slavných kurtů na něj vzpomněly několikrát.

Kvitová si na památku zapózovala před zdí, na níž visí obří fotografie loňských šampionů: Srba Novaka Djokoviče a její vlastní.

V jejím fotoalbu už nechybí ani společný snímek se slavnou krajankou, kterou označuje za svůj největší vzor, a s originálem nejslavnější tenisové trofeje, zlatým talířem Venus Rosewaterové. 

Martina Navrátilová vlastní devět kopií za svých devět singlových titulů, Petra Kvitová má u rodičů ve Fulneku na čestném místě vystavěný jeden. 

"Ale s její hrou by nemusel být poslední," řekla loni v červenci Navrátilová.

Kdo ví, jestli si o tomto výroku popovídaly i před kamerami americké televizní společnosti.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga