Victoria Azarenková v duelu s Karolínou Plíškovou

Victoria Azarenková v duelu s Karolínou Plíškovou | foto: AP

Azarenková se chce vrátit k tenisu v lednu v Aucklandu

  • 2
Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková se po sedmiměsíční pauze vrátí zpět na tenisové kurty v lednu na turnaji v Aucklandu. Osmadvacetiletá Běloruska od osmifinálového vyřazení ve Wimbledonu nehrála kvůli soudnímu sporu s bývalým partnerem o právo na péči o nyní téměř ročního syna Lea.

Azarenková se kvůli soudu mimo jiné odhlásila z US Open, protože podle zákona nesměla syna do uzavření případu odvézt z Kalifornie.

Zmeškala i finále Fed Cupu, v němž její krajanky nakonec podlehly týmu USA 2:3. Zatím ale není známo, jak spor o péči dopadl.

Dvojnásobná vítězka Australian Open přivedla syna na svět loni v prosinci. Na WTA Tour se vrátila v červnu na Mallorce a následně postoupila do osmifinále Wimbledonu, po němž se rozešla s otcem svého syna Billym McKeaguem. Ten následně podal v Los Angeles žalobu na určení péče.

„V posledních měsících jsem s mým týmem mimořádně tvrdě makala na tréninku a budu v tom pokračovat. Mám v hlavě cíl, chci se totiž znovu stát světovou jedničkou a hrát o tituly na grandslamech,“ prohlásila Azarenková, jež se po vynucené pauze propadla v žebříčku WTA na 205. místo.

V Aucklandu ale bude moci využít takzvaný chráněný ranking.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga